La data de 19 august a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 65 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Târgoviște, deși se afla sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie cu o valoare de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.

Pe numele lui, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Stimaţi conducători auto,

Poliţia rutieră vă reaminteşte că şofatul este incompatibil cu alcoolul.

Consumând alcool sau alte substanțe psihoactive, vă puneți în pericol pe voi și pe ceilalți participanți la trafic.

Vă informăm că persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, depistate în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă.

De asemenea, refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul de a se supune prelevării mostrelor biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here