La data de 18 septembrie a.c., polițiștii de la rutieră, ordine publică și transporturi au acționat pe raza județului pentru depistarea și sancționarea faptelor antisociale și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

În prima parte a zilei, activitățile s-au concentrat în zona stațiilor CFR.

Astfel, pe parcursul zilei trecute, polițiștii au constatat 5 infracțiuni și au aplicat 669 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 886.058 de lei.

Cele mai multe amenzi, 631, au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de circulație în conformitate cu prevederile O.U.G nr. 195/2002. Dintre acestea, 165 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 222 pentru neportul centurii de siguranță, 53 pentru utilizarea neregulamentară a telefonului mobil și 68 pentru lipsa documentelor prevăzute de lege.

Pentru nerespectarea semnificației indicatoarelor rutiere montate în zona stațiilor CFR, polițiștii au aplicat 3 sancțiuni contravenționale, iar 37 pentru indisciplina bicicliștilor și 22 pentru abaterile comise de pietoni.

De asemenea, polițiștii au reținut 25 de permise de conducere și au retras 5 certificate de înmatriculare.

Totodată, au retras 4 seturi de plăcuțe de înmatriculare și au dispus suspendarea dreptului de utilizare în cazul unui autovehicul.

Exemple:

  • Trei bărbați sunt cercetați sub aspectul comiterii de infracțiuni la regimul rutier. Unul dintre aceștia a fost surprins la volanul unui autoturism, deși nu poseda permis de conducere, iar altul, în timp ce conducea un moped neînmatriculat.

Cel de al treilea bărbat a fost depistat conducând un autoturism în timp ce avea suspendată exercitarea dreptului de a șofa.

  • Un operator de transport persoane a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 9.000 de lei întrucât a fost depistat de polițiști, pe raza localității Slobozia Moară, în timp ce transporta marfă cu o autoutilitară, fără a deține o copie conformă a licenței de transport.

De asemenea, a fost dispusă măsura suspendării dreptului de utilizare a autovehiculului prin retragerea certificatului și a plăcuțelor de înmatriculare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here