În perioada 07 – 13 octombrie 2019, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 80 de evenimente: 4 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, etc.), 45 incendii de vegetaţie, 16 acţiuni pentru asigurare zonă, 9 acţiuni pentru asistenţă persoane, 3 misiuni pirotehnice şi 3 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (o deblocare ușă, salvare animal și o degajare elemente construcţie instabile). Echipajele SMURD din cadrul ISU ”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit în această perioadă la 249 cazuri medicale.
Subunităţile de intervenţie au desfășurat: un exerciţiu pentru antrenamentul personalului de intervenţie şi 8 acțiuni de recunoaștere în teren (pentru identificarea și evaluarea căilor de acces și intervenție şi verificare sirene).
Personalul Inspecţiei de Prevenire a desfăşurat, în perioada menţionată, controale de specialitate pe linia prevenirii incendiilor la instituții publice și operatori economici din judeţ. Pe timpul controalelor au fost desfăşurate şi activităţi de instruire şi informare preventivă. De asemenea, a fost acordată asistenţă tehnică de specialiate pe linia prevenirii incendiilor şi avizării-autorizării.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here