Din 2020, locațiile de stat pentru copii vor crește în același ritm cu rata medie a inflației, conform unor modificări la Legea alocațiilor, care au fost votate ieri la Camera Deputaților.

Vorbim despre de o majorare a cuantumului alocației cu 100% din rata medie anuală a inflaţiei. Măsura va urma să se aplice începând cu data de 1 ianuarie.

Astfel, copiii vor beneficia de o majorare a cunatumului alocației pe care o acorda statul cu 100% din rata medie anuală a inflației, incepând cu data de 01.01.2020.

La acest moment, alocația este de 150 de lei și se acordă copiiilor între 3 și 18 ani, precum și celor care au trecut de 18 ani, până termină liceul sau școala profesională.

De asemenea, există și un cuantum mai ridicat, de 300 de lei, care se acordă pentru copiii de până în doi ani, precum și pentru cei cu handicap, până la 18 ani, în cazul celor din urmă. În privința ratei anuale a inflației, aceasta este calculată și publicată de către Institutul Național de Statistică.

Atenție! Modificările nu se aplică, deocamdată. Pentru aceasta, e nevoie ca proiectul de lege să fie promulgat de președintele României și să apară în Monitorul Oficial. Sursa: www.avocatnet.ro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here