In această lună, Direcția de Asistență Socială Târgoviște a inregistrat cel mai mic număr de de persoane care beneficiază de ajutor social de la apariția Legii 416/2001. Conform primarului Daniel Cristian Stan ”numarul dosarelor a scazut la 263, in conditiile in care, in anul 2016, numarul acestora se apropia de 500, iar anii anteriori oscila intre 800 si 1000 de dosare”.

Tot in luna octombrie s-a inregistrat și cel mai număr de scutiri medicale aferente asistatilor sociali, de la intrarea in vigoare a Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat.

Astfel, numarul de adeverinte medicale de scutire de efort a scazut la 32, in conditiile in care, in aceeasi perioada a anului trecut, numarul adeverintelor era aproape dublu, iar acum 2 ani, se inregistrau 235 de astfel de documente.

De asemenea, angajații Direcției de Asistență Socială Târgoviște se asigură că a sunt realizate orele de munca obligatorii, sub sanctiunea pierderii, de catre cei care se sustrag de la indeplinirea obligatiilor legale, a dreptului de a beneficia de ajutor social.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here