Daca esti in cautarea unui modalitati eficiente cum sa slabesti, in acest articol iti voi spune ce este dieta low carb si cum te poate ajuta sa pierzi in greutate. Chiar daca pe internet, in magazinele online sau farmacii gasesti tot felul de solutii “minune” pentru slabire, din pacate multe din acestea nu sunt foarte eficiente. In plus, sunt si costisitoare si nesanatoase.

Ce este dieta low carb?

Dupa cum ii spune si numele, low carb diet presupune reducerea carbohidratilor din alimentatie. Practic tu trebuie sa iti creezi un regim alimentar format din alimente care contin mai putini carbohidrati.

Conform studiilor si nutritionistilor, atunci cand consumam mai putini carbohidrati putem sa pierdem din greutate.

De fapt nu trebuie sa ne uitam dupa studii, pentru ca o stim din propria experienta. Dulciurile, bauturile gazoase, mezelurile, pizza, sunt doar cateva alimente care contin foarte multi carbohidrati. Daca vrei sa urmezi o dieta sanatoasa, atunci ar trebui sa le excluzi pe acestea din regimul tau.

Nu sunt de parere ca trebuie sa fii neaparat un tiran cu tine, adica sa nu mananci niciodata pizza, insa daca vrei sa pierzi in greutate, atunci trebuie sa le eviti pe cat pozibil.

Ce alimente sunt recomandate in dieta low carb?

Avantajul dietei fara carbohidrati este ca nu trebuie sa numeri caloriile. Nu trebuie sa stai cu carnetelul sau aplicatia din smartphone dupa tine. Trebuie doar sa ai grija la alimentele pe care le mananci.

La inceput probabil iti va fi mai greu, pentru ca va trebui sa studiezi putin ce alimente contin mai putini carbohidrati, dar ca sa-ti faci o idee si sa-ti fie mai usor, iti recomand cateva in lista de mai jos:

  • Carne de vita, miel, pui

  • Legume precum spanac, varza, rosii, dovlecei, etc

  • Fructe precum pere, mere, affine, zmeura, etc

  • Nuci si seminte

  • Produse lactate, de preferat cu cat mai putine grasimi

  • Oua (nu le consuma in exces)

Sfaturi utile

Este foarte important sa ai grija la consumul de grasimi. Trebuie neaparat sa incerci sa consumi cat mai multe grasimi nesaturate (untul de cocos, ulei de masline).

Consuma apa cat mai mult si evita sucurile de orice fel. Eventual poti sa-ti prepare acasa un suc de mere cu morcovi (suc natural).

Trebuie sa te orientezi ca sa consumi mai multe proteine decat carbohidrati. Culturistii care vor sa puna masa musculara consuma mai multi carbohidrati decat proteine. Prin urmare, ca sa slabesti tu trebuie sa consumi mai multe protein in detrimental carbohidratilor.

Pentru mai multe sfaturi utile iti recomand sa urmaresti site-ul www.biod.ro . Multa sanatate!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here