În urma unei razii organizate pe parcursul zilei trecute, polițiștii de la rutieră și ordine publică au constatat 5 infracțiuni și au aplicat 1.173 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la peste 324.000 de lei. De asemenea, polițiștii au reținut 57 de permise de conducere și au retras 19 certificate de înmatriculare și 9 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

La data de 4 martie a.c., în intervalul orar 14:00-20:00, polițiștii de la rutieră și ordine publică au acționat pe raza județului pentru reducerea riscului rutier și creșterea gradului de disciplină în trafic.

În urma activităților din teren, polițiștii au constatat 5 infracțiuni și au aplicat 1.173 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 324.400 de lei.

Din totalul amenzilor, 257 au fost pentru viteză excesivă, 243 pentru neportul centurii de siguranță, 21 pentru utilizarea neregulamentară a telefonului mobil în timpul șofatului și 29 pentru oprirea neregulamentară.

De asemenea, 52 de bicicliști, 33 de pietoni și 10 căruțași au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea regulilor de circulație.

Totodată, au fost aplicate 8 sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 9 pentru încălcarea prevederilor H.G. 69/2012, iar pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică au fost aplicate alte 84 de sancțiuni.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 57 de permise de conducere (26 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h, 11 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și 1 pentru consum de alcool) și au retras 19 certificate de înmatriculare și 6 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

În cazul a 6 autovehicule a fost dispusă măsura suspendării dreptului de utilizare.

Exemple:

Polițiștii au oprit pe drumul național 7, pe raza localității Tărtășești, un operator de transport care efectua transport de persoane pe traseul București-Tărtășești-Conțești, prin servicii regulat-speciale, fără a deține licență de traseu.

Acesta a fost sancționat contravențional, fiind dispusă și măsura complementară a suspendării dreptului de utilizare a autobuzului pentru 6 luni prin retragerea certificatului și plăcuțelor de înmatriculare.

Totodată, un alt operator de transport de persoane, care nu deținea licență de traseu, a fost sancționat de polițiști după ce a fost surprins în timp ce transporta persoane cu autobuzul, pe ruta București-Chitila-Tărtășești-Gulia.

De asemenea, alți doi bărbați au fost depistați de polițiști, pe raza localităților Târgoviște și Tărtășești, în timp ce efectuau transport de persoane, deși nu dețineau copie conformă a autorizației de transport valabilă.

Cei în cauză au fost sancționați pentru nerespectarea prevederilor legale, față de aceștia fiind dispusă și măsura suspendării dreptului de utilizare a autovehiculelor pentru 6 luni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here