Florin Cîţu, Ministrul Finanţelor Publice, a anunțat că e în discuții cu BNR și cu sistemul bancar pentru a găsi o soluție pentru clienții băncilor, care să fie prezentată în 2 zile, în contextul pandemiei de coronavirus.

„Este o veste foarte bună pentru români, Suntem foarte aproape de o soluţie pentru clienţii băncilor, soluţie pe care o discutăm cu Banca Naţională şi cu sistemul bancar, pe care o vom prezenta, cred eu, în maximum 48 de ore.

Nu este nevoie de niciun fel de certificat de stare de urgenţă pentru IMM-urile care vor să acceseze acea linie de credit pentru investiţii sau capital de lucru care sunt garantate în funcţie de sumă până la 90% din credit, cu dobânda subvenţionată sută la sută pe perioada stării de urgenţă. Pentru acestea, aşa cum scrie în Ordonanţa 29 din 2020 nu este nevoie de certificat de stare de urgenţă. Am vrut să clarific acest lucru pentru că am văzut foarte multe informaţii în spaţiul public neadevărate”, a spus Cîțu, conform Știrile Pro TV.

În Ungaria, spre exemplu, au fost suspendate plățile ratelor la credite până în 2021. „Persoanele fizice şi companiile vor fi scutite de la plata principalului şi a dobânzilor până la finele anului pentru creditele pe care le-au luat până astăzi”, a anunţat premierul maghiar Viktor Orban. Sursa:Gsp.ro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here