Pandemia de coronavirus a oprit fotbalul în aproape toate campionatele din Europa, din Liga a 4-a jucându-se doar prima etapă din retur. Fotbalul a început să se pună în mișcare in ultimul timp, în mai multe campionate din Europa fotbalul rege intrându-și în drepturi. În România fotbalul va începe în wekeendul viitor, LPF aunțând programul pentru primele meciuri după pandemie la Liga 1. La AJF Dâmbovița, lucrurile încep să se miște, mâine fiind programată o ședința a Comitetului Executiv al AJF Dâmbovita, în care se va hotărî modalitatea de reluare a campionatului la Liga a 4-a.

Play-off cu Roberto Ziduri Gloria Cornești și Recolta Gura Șuții

Zvonurile sunt multe, vehicuându-se mai multe variante de reluare a campionatului. Cel mai intens este cel potrivit căruia Liga a 4-a s-ar relua cu un mini-play-off, la care vor participa doar Roberto Ziduri, Gloria Cornești și Recolta Gura Șuții, primele 3 clasate din Liga a 4-a. Un lucru este cert: echipele din Liga a 4-a nu au fost consultate cu privire la reluarea campionatului, Comitetul Executiv al AJF Dâmbovița urmând să decidă modul de reluare al campionatului. 

Ziduri amenință cu neprezentarea la meciuri

AJF Dâmbovița nu a consultat și echipele în privința reluării campionatului, fapt care a nemulțumit conducerea echipei din Ziduri, Armand Mihalachioiu, directorul general al echipei, amenințând cu neprezentarea la meciuri. ”Suntem total nemulțumiți de decizia pe care a luat-o AJF Dâmbovița. Fiind o situație de criză, trebuia să fim consultate și noi, echipele, în privința modului de reluare a campionatului. Indiferent cum decidea majoritatea, acceptam decizia. Nu este normal că decizia să o ia Comitetul Executiv iar noi să nu fim consultați. Dacă Comitetul Executiv va lua decizia de reluare a campionatului fără să ne consulte, Roberto Ziduri nu se va prezența la meciuri”, a transmis, total nemulțumit, Armand Mihalachioiu. Roberto Ziduri, Gloria Cornești și Recolta Gura Șuții se lupta pentru titlu în Liga a 4-a, câștigătoarea urmând să reprezinte județul la miniturneul de promovare în Liga a 3-a.

Fotbalul la Onoare și Promoție nu se mai reia. În campionatul viitor, două serii de Liga a 4-a?

Aproape sigur, fotbalul la Onoare și Promoție nu se va mai relua, la fel cum este foarte posibil ca și meciurile din subsolul Ligii a 4-a să nu se mai dispute. Se pune întrebarea care va fi modalitatea de retrogradare și promovare? Emi Tudorică s-a gândit și la asta: va face două serii de Liga a 4-a!

După ce că erau foarte multe echipe la Liga a 4-a, boss-ul de la AJF Dâmbovița se gândește să facă 2 serii de Liga a 4-a, fiecare serie urmând să aibe11-12 echipe! Dacă la Liga a 4-a este simplu, nu retrogradează nimeni, se pune întrebarea care vor fi echipele care vor promova din Onoare în Liga a 4-a sau cele din Promoție in Onoare?

In multe serii echipele sunt departajate de numai un punct, iar distanța dintre primele 3-4 echipe clasate fiind de numai 3 puncte. Cum le va impăca Tudor pe toate? La toate aceste întrebări vom află răspunsul mâine, după ședința Comitetului Executiv al AJF Dâmbovița.

1 COMMENT

  1. Cu doua serii de liga IV normal ar fi primele doua clasate din onoare :nord,sud,vest sa promoveze , distribuite pe zone geografice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here