Comitetul Executiv al AJF Dâmbovița a decis ieri modalitate de reluare al fotbalului dâmboviţean. Aşa cum Infodambovița.ro a anunţat cu o zi inainte de şedinţa de Comitetului Executiv, fotbal la judeţ se va juca foarte puţin, şi numai la vârful Ligii a 4-a.

În şedinţa de ieri s-a decis să se dispute un turneu în trei pentru câştigătoarea Ligii a 4-a, Roberto Ziduri, Gloria Corneşti şi Recolta Gura Şutii urmând să dispute un miniturneu, câştigătoarea urmând să reprezinte judeţul la turneul de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a. Fiecare echipă va juca câte două meciuri, partidele urmând să se dispute pe teren neutru. Variantele de disputare a meciurilor de baraj sunt stadioanele din Şotânga (Cetatea), Târgovişte (Petrolul) şi Titu (Urban).

Noutatea este ca toate punctele se vor înjumătăţi, astfel ca toate cele trei echipe au şanse aproape egale!

Clasament după înjumătăţirea punctelor:

1. Roberto Ziduri 26p

2. Gloria Cornești 25p

3. Recolta Gura Șuții 24p

Practic, dacă una dintre cele trei echipe învinge în cele două jocuri disputate, merge la baraj! Nu s-a stabilit data de disputare a meciurilor, dar foarte probabil acestea se vor disputa la jumătatea lunii iulie.

O altă noutate decisă de Comitetul Executiv este ca în sezonul viitor al Ligii a 4-a vor fi două serii de Liga a 4-a, cu 12-14 echipe. Din Onoare vor promova câte 3-4 echipe din fiecare serie în Liga a 4-a, astfel că vom avea o Ligă a 4-a astronomică. Cu alte cuvinte, cine vrea, va juca în Liga a 4-a!

Din Promoţie vor promova primele două echipe, iar de retrogradat, la toate nivelele, nu va retrograda nimeni! De asemenea, in ședința de ieri s-a stabilit ca și meciurile din Cupa României să se dispute in luna iulie. Meciurile din semifinale se vor disputa tur-retur, iar finala intr-o singură manșă.

În zilelele următoare vom culege mai multe reacţii de la cele trei echipe implicate în lupta pentru promovare, turneul de promovare în Liga a 4-a fiind unic până acum în Dâmboviţa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here