Certificatele de concediu medical emise de medicii specialiști trebuiau vizate la medicul de familie, insa printr-un ordin comun al Ministerului Sănătății (MS) și al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), publicat joi în Monitorul Oficial, acest lucru nu mai este nevoie. S-a luat această decizie în vederea debirocratizării modalității de acordare a concediilor medicale, scrie avocatnet.ro.

Potrivit Ordinului MS și CNAS nr. 1.092/745/2020, ale cărui prevederi se aplică de la mometul publicării, persoanele care se îmbolnăvesc și au nevoie de concediu medical nu mai sunt nevoite să treacă pe la medicul de familie ca să vizeze certificatul medical. Cu alte cuvinte, certificatele medicale emise de medicii speciliaști pot fi predate direct angajatorului, fără ștampila medicului de familie.

Reamintim că, pentru a beneficia de concediu medical este nevoie de un stagiu minim de cotizare, respectiv șase luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here