Dupa nouă luni in care nu s-a jucat fotbal la județ, indiferent de nivel, astăzi a apărut prima veste bună. Ministrul Tinertului si Sportului, Ionuț Stroe, a susținut astăzi o conferință de presă la sediul MTS, în cadrul căreia a dezvăluit că au fost pregătite modificări la ordinul de testare pentru COVID-19 pentru sportivii din România.

MTS dorește ca sportivii sa se poate testa prin intermediul noilor teste rapide și mult mai ieftine, care ar costa aproximativ 5 euro / bucata, o sumă foarte mică, pe care și-ar permite să o plătească chiar și o echipă de Promotie!

„Lucrăm la modificarea ordinului care reglementează modul de testare a sportivilor. În România, de curând, au fost certificate testele ieftine rapide, care funcționează în UE, iar sportivii români vor putea folosi aceste teste mult mai ieftine pentru competiții interne. Eu știu că prețul lor este chiar mai micuț, undeva la 5 euro.

Chiar acum am modificat și am trimis la Ministerul Sănătății noul ordin care dă posibilitatea sportului românesc să folosească testele ieftine și la fel de eficiente. Cred că astfel deblocăm indirect competițiile pentru copii și juniori, pentru că asta era marea problemă – nu își permiteau testele PCR, care sunt destul de scumpe la noi. Putem debloca de exemplu și ligile inferioare, care își vor putea testa sportivul cu 5 euro.

E o chestiune de o zi sau două, voi face un anunț public când va veni de la MS acest ordin modificat. În privința cheltuielilor ridicate de până acum, am avut discuții cu Federațiile, din punctul nostru de vedere folosirea banilor nu e o foarte mare problemă, noi am spus că le suplimentăm bugetul dacă au nevoie de bani pentru testele COVID-19.

Nu vă ascund că foarte multe Federații au făcut economii în acest an, ne-au returnat o parte din bani tocmai datorită blocajului competițional. Odată cu aceste teste ieftine, eu cred că vom avea un moment în care vom debloca aproape toate competițiile”, a declarat Stroe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here