Incepând de mâine, 9 noiembrie, se interzice comerțul in piețele inchise, masura fiind anunțată de Guvernul Orban. Primăria Târgoviște a decis să vină in ajutorul producătorilor locali și sa caute soluții pentru comercianții din Pieței 1 mai din Târgoviște care dețin tarabe in piață. Astfel, piața va fi realocată, incât aceștia să iși poată desfășura activitatea in exteriorul clădirii.

”In contextul deciziei guvernamentale fara precedent de a suspenda activitatea pietelor agroalimentare, in aceasta dimineata am discutat cu producatorii locali din Piata 1 Mai pentru a gasi impreuna solutii de a depasi actuala situatie.

Am luat decizia de a reloca activitatea de comercializare in afara halei, astfel incat piata va fi organizata in spatiu deschis.

Totodata, boxele de lactate vor avea desfacere direct catre exterior, chiar la aceasta ora realizandu-se activitatile de adaptare a acestora, astfel incat cumparatorii sa nu mai fie nevoiti sa patrunda in interiorul halei, precum si de reparare a aleii de acces.

In acelasi timp, in functie de solicitari, vom pune la dispozitia producatorilor spatii de comercializare si in celelalte piete deschise din municipiul Targoviste, unde exista locuri vacante suficiente.

Vreau sa ii asigur pe toti targovistenii ca vom depune toate eforturile pentru a face fata situatiei, astfel incat sa protejam interesele producatorilor locali, oricum afectate deja de pandemie si de primele semne de criza economica, dar si nevoia targovistenilor de a avea acces la produse proaspete, cu respectarea insa intocmai a masurilor impuse”, a nunțat primarul Cristian Daniel Stan pe Facebook.

Dacă piețele sunt inchise de Guvernul Orban, supermarketurile si mall-urile rămân deschise.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here