Police patrol in Bucharest, Romania, 06 April 2020. Romania's 19 million inhabitants are living under a full national lockdown in a bid to slow down the spread of the pandemic COVID-19 disease caused by the SARS-CoV-2 coronavirus. EPA-EFE/, Image: 512650610, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: ROBERT GHEMENT / EPA / Profimedia

Pe parcursul zilei de ieri, peste 300 de forțe de ordine publică au acționat, pe raza județului Dâmbovița, pentru verificarea respectării măsurilor și interdicțiilor impuse în vederea limitării răspândirii virusului Sars-CoV-2.

La data de 20 noiembrie a.c., sub coordonarea Instituției Prefectului, polițiștii dâmbovițeni, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au procedat la verificarea zonelor în care se pot forma aglomerări de persoane, spații comerciale dar și a mijloacelor de transport persoane, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV-2.

La activităţi au participat 311 forţe de ordine, fiind verificate 237 de  societăți comerciale, precum şi 288 de mijloace de transport persoane, dintre care 104 mijloace de transport în comun, fiind, totodată, legitimate peste 2.700 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 231 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 9.000 de lei. Dintre acestea, 223 de sancțiuni contravenționale în valoare de 4.500 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii de protecție si 8 sancțiuni, in valoare de 4.500 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Aceste activități vor continua pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației în contextual actual, dar și pentru prevenirea săvârșirii unor fapte antisociale și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur, respectați măsurile impuse și nu vă expuneți inutil unor riscuri!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here