Pe 10 decembrie, la Moreni, vor avea loc alegerile pentru postul de preşedinte al AJF Dâmboviţa. Şi-au anunţat candidatura Ciprian Prisăcaru, Cristian Catană şi Florin Tuiu, ultimul îndeplinind funcţia de preşedinte interimar al AJF Dâmboviţa (după decesul lui Emil Tudor). Cei trei şi-au anunţat candidatura oficial, Ionuţ Iugulescu, un posibil candidat la funcţia de preşedinte, a anunțat că se mai gândeşte.

Din cei trei candidaţi care şi-au anunţat candidatura oficial, un candidat, Florin Tuiu, are emoţii serioase în privinţa admiterii dosarului de ce către comisia de validare a dosarelor, Ionel Pitaru, Ene Mihaita şi Dragomir Sandu fiind puşi să analizeze dosarul preşedintelui interimar al AJF Dâmboviţa.

Florin Tuiu nu indepineste o condiţie esenţială. Nu este preşedinte activ al unui club de fotbal

Ce condiţie nu ar îndeplini Florin Tuiu? Preşedintele interimar nu îndeplineşte o condiţie esenţială prevăzută în statutul AJF Dâmboviţa: nu este preşedinte activ de club/asociaţie, acesta trebuind să îndeplinească această functie pe toată perioada în care a fost vicepreşedinte al AJF Dambvoita! Cum Florin Tuiu nu este preşedinte al niciunui club de fotbal, acesta nu poate candida, conform Statului AJF Dambovița!! 

Preşedintele interimar nu îndeplineşte două articole prevăzute în regulament: art. 39, pct.1, lit c si art. 39, pct.6. Să vedem ce spune regulamentul:

Articolul 39 – Alcătuirea Comitetului Executiv

”(1) Comitetul Executiv este compus din maxim 9 membri, după cum urmează:

a) preşedintele AJF Dâmboviţa – preşedinte al Comitetului Executiv;
b) 1 sau 2 vicepreşedinţi aleşi de Adunarea generală din rândul membrilor afiliaţi, – vicepreşedinţi ai Comitetului Executiv;
c) membri, după cum urmează:

– 1 sau 2 reprezentanţi ai cluburilor/asociaţiilor din Liga a-IV-a

– 1 reprezentant al cluburilor/asociaţiilor din Liga a-V-a

– 1 reprezentant al cluburilor/asociaţiilor din Liga a-VI-a

– un reprezentant al cluburilor cu activitate exclusivă de copii şi juniori participante la campionatele judeţene;

– un reprezentant al cluburilor cu activitate exclusivă de fotbal în sală participante la campionatele judeţene;

– un reprezentant al cluburilor cu activitate exclusivă de fotbal feminin participante la campionatele judeţene;

– preşedintele Comisiei judeţene a Arbitrilor.

Vicepreşedinţii Comitetului Executiv sunt desemnați prin alegeri de către Adunarea Generală din rândul președinților de cluburi/asociații sportive afiliate AJF Dâmboviţa. Mandatul acestora este de 4 ani, cu condiția ca în această perioadă să dețină fără întrerupere funcția de președinte de club/asociație. Vicepreședinții pot fi realeși.

Membrii Comitetului Executiv sunt desemnaţi prin alegeri de către Adunarea Generală din rândul preşedinţilor cluburilor / asociaţiilor sportive din Liga a IV-a, a V –a, a VI – a, cu activitate exclusivă de copii şi juniori, fotbal în sală,fotbal feminin participante la campionatele judeţene”.

(6) Dacă vicepreşedinţii sau ceilalţi membri ai Comitetului Executiv îşi încetează activitatea sau nu-şi mai pot exercita atribuţiile ca urmare a pierderii calităţii de bază pentru care au fost desemnaţi în Comitetul Executiv, ei vor fi înlocuiţi, în maximum 90 de zile de la dată când respectivele funcţii au devenit vacanţe, conform prevederilor prezentului Statut. Noii membrii ai Comitetului Executiv vor fi desemnaţi pentru o perioadă de timp echivalentă cu perioada de mandat neîndeplinită de către membrii pe care aceştia îi înlocuiesc.

În urmă cu două mandate, Florin Tuiu a fost ales vicepreşedinte al AJF Dâmboviţa reprezentând Olimpia Morteni, dar fără a avea funcţia de preşedinte al clubului din Morteni, din informaţiile noastre culese pe surse.

Vasile Grecu, antrenor la Urban Titu, clubul care l-a propus pe Florin Tuiu la funcţia de preşedinte, a intrevenit telefonic aseară la Columna TV şi a precizat faptul că Florin Tuiu a ocupat funcţia de vicepreşedinte în cadrul clubului timp de trei ani, până în anul 2013.

Atenţie, funcţia de vicepreşedinte, nu cea de preşedinte, aşa cum spune în Statutul AJF Dambovita! Deci, unde a fost preşedinte de club Florin Tuiu?

În primul rând, Tuiu nu trebuia ales vicepreşedinte al AJF Dâmboviţa. În al doilea rând, preşedintele interimar nu îndeplineşte condiţiile de candidatură, deşi acesta spune că le îndeplineşte.

Comisia de validare a dosareor va avea o sarcină teribilă, dar trebuie respectat regulamentul. Aşteptam cu mare interes ziua când vor fi analizate dosarele candidaţilor. Dacă va fi acceptat dosarul lui Tuiu, aşteptăm motivarea comisiei de vaidare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here