Police patrol in Bucharest, Romania, 06 April 2020. Romania's 19 million inhabitants are living under a full national lockdown in a bid to slow down the spread of the pandemic COVID-19 disease caused by the SARS-CoV-2 coronavirus. EPA-EFE/, Image: 512650610, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: ROBERT GHEMENT / EPA / Profimedia

La data de 7 decembrie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, activitățile de verificare pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Sars-CoV-2 au continuat, fiind desfășurate pe raza întregului județ, în sistem intergrat, pentru siguranța cetățenilor.

La activități au participat 308 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și polițiști locali, care au efectuat verificări la 176 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate.

De asemenea, au fost controlate și 236 de mijloace de transport, 36 dintre acestea fiind autovehicule utilizate pentru transportul public în comun.

Pentru neregulile constatate, respectiv pentru neportul măștii de protecție, polițiștii au aplicat 165 de sancțiuni contravenționale, în valoare de  22.500 de lei.

Vă reamintim de linia TELVERDE – 0800800165, la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară, dar și de faptul că, potrivit Hotărârii Guvernului nr. 935/2020, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

De asemenea, vă reamintim că este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00-5:00, cu anumite excepții motivate.

Pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur, respectați prevederile legale în vigoare!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here