Pe parcursul acestui weekend, polițiștii de la rutieră au organizat acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță în trafic, prevenirea producerii unor accidente de circulație, dar și pentru depistarea și sancționarea participanților la trafic care nu respectă regulile privind circulația pe drumurile publice.

Astfel, patru bărbați cu vârste cuprinse între 19 și 61 de ani, sunt cercetați de polițiști după ce au fost surprinși în timp ce conduceau autoturisme, pe raza orașului Răcari și a localităților Cojasca și Voinești, fără a poseda permise de conducere. Totodată, unul dintre autoturismele conduse ar fi avut montate plăcuțe cu număr de înmatriculare fals.

Alți doi bărbați de 40 și 43 ani, au fost depistați de polițiști în timp ce conduceau autoturisme pe raza municipiului Târgoviște și a localității Micloșanii Mari, deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

Fiind testați cu aparatul etilotest, cei în cauză au prezentat alcoolemii cu o valoare peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, bărbatul de 40 de ani, a refuzat prelevarea de probe biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice, iar în urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit și faptul că bărbatului i-ar fi fost încredințat autoturismul, pentru a îl conduce, de un bărbat de 69 de ani.

Totodată, în urma controalelor efectuate în trafic, polițiștii au depistat la volanul unor autoturisme alți doi bărbați de 25 și 27 de ani, care se aflau sub influența unor substanțe psihoactive.

Un alt bărbat de 40 de ani, din Cojasca, este cercetat de polițiști după ce a condus un autoturism, pe DN 1A, pe raza localității Bujoreanca, deși avea exercitarea dreptului de a conduce suspendată.

În toate situațiile, în cauză, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție prin unitatea de parchet competentă.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here