La data de 3 martie a.c., în jurul orei 12:20, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic, pe drumul național 72, pe raza localității Săcuieni, un bărbat de 26 de ani, în timp ce conducea un autoturism, deși avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

De asemenea, polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Moreni au oprit pentru control, pe raza localității Dărmănești, un autoturism condus de un minor de 15 ani, din localitate, care nu posedă permis de conducere.

În ambele situații, în cauză, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție prin unitatea de parchet competentă.

Reamintim cetățenilor că, în conformitate cu prevederile art. 355 din Codul Penal, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Totodată, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here