De ieri, este oficial, Dambovita nu va avea reprezentanta la barajul pentru promovarea in Liga a 3-a si implicit campioana in editia 2021-2021. Echipele dambovitene de Liga a 4-a au avut termen pana ieri la ora 16,00 sa se decida daca vor participa la miniturneul care va decide campioana.

Sperante erau mici, daca nu inexistente. Singura care a parut interesata a fost Strajerii Targoviste. Unirea Bucsani si Urban Tititu au spus ca se gandesc, iar Unirea Ungureni s-a oferit sa participe la campionat daca se strang trei echipe.

Interesant este ca cei trei ”grei”, Gloria Cornesti, Roberto Ziduri si Recolta Gura Sutii, au declinat sa participe la minicampionatul din acest an. Desi s-a modificat protocolul de reluare a campionatului, testele rapide fiind acceptate la nivelul fotbalului amator, acestea sunt destul de ridicate, costul unui test rapid antigen fiind de 90-100 de lei, suma foarte mare pentru echipele dambovitene. La un calcul simplu, o echipa ar plati 2000 lei pentru teste rapide antigen (testarea fiind valabila 7 zile), plus baremul arbitrilor si observatorilor (circa 700 lei).

Sigur, ar fi fost varianta ca testele rapide sa fie suportate de AJF Dambovita, dar forul condus de Ciprian Prisacaru nu are….bani. Trist este ca si in campionatul urmator va fi aceeasi problema, testele rapide antigen putand fi suportate de foarte putine echipe din campionatul judetean.

Se poate ajunge ca viitorul sezon al Ligii a 4-a sa numere la start 7-8 echipe sau chiar mai putin. Asta daca va incepe campionatul, pentru ca exista posibilitatea sa nu inceapa deloc, la fel ca in acest an!

Sansele ca protocolul sa fie modificat din nou, pentru ca echipele sa joace fara teste, se apropie de…zero. Asadar, este foarte posibil ca nici in acest an sa nu avem fotbal la judet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here