În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, sub autoritatea Instituției Prefectului Dâmbovița și în colaborare cu jandarmi, polițiști locali și reprezentanții celorlalte autorități cu atribuții în domeniu, au continuat acțiunile de verificare a modului în care sunt respectate prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, în cadrul celor 28 de acțiuni punctuale organizate, forțele participante au verificat modul de respectare a măsurilor impuse în contextul pandemiei, în ultimele 24 de ore, fiind verificate peste 700 de obiective (inclusiv domiciliile declarate pentru carantină sau izolare). De asemenea, au fost legitimate nu mai puțin de 1.431 de persoane și controlate 268 de mijloace de transport persoane, fiind verificate documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuință.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 130 de sancțiuni contravenționale în valoare de 13.500 de lei, forțele de ordine reamintindu-le cetățenilor principalele măsuri dispuse de autorități în acest context.

Acțiunile vor continua și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de protecție sanitară, scopul vizat fiind siguranța oamenilor.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here