Starea de alertă va fi prelungită cu încă 30 de zile, începând cu 12 iunie și până pe 11 iulie 2021, conform unui proiect de HG adoptat astăzi de Executiv. Printre noutăți se numără creșterea numărului de persoane care pot participa la petrecerile private în localuri (nunți, botezuri etc.).

Proiectul de HG pentru prelungirea stării de alertă până pe 11 iulie 2021 se va aplica după publicarea în Monitorul Oficial.

Așa cum scriam, printre noutățile aduse de document este și permiterea petrecerilor private cu mai multe persoane – 200 la interior, dacă se asigură o distanțare de 2mp pentru fiecare invitat și dacă toți sunt vaccinați anticoronavirus, testați negativ la boală sau vindecați după infectarea cu coronavirus. În prezent, la interior este permisă participarea numai pentru 50 de persoane, iar în exterior, pentru maximum 70 de persoane. Mai multe persoane sunt permise numai dacă toate sunt vaccinate.

Este vorba de evenimentele private ținute în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli sau corturi de evenimente.

La finalul ședinței Guvernului, secretarul de stat Raed Arafat a explicat că aceste numere nu trebuie cumulate. Astfel, sunt permise evenimente cu 50 de persoane la interior (200 de persoane, începând din 12 iunie) sau cu 70 de persoane la exterior. Însă asta nu trebuie interpretat că la aceeași nuntă pot fi 50 (sau 200) de invitați într-un spațiu interior și 70 de invitați într-un spațiu exterior, ci evenimentele trebuie să se limiteze ori la 50 (sau 200) de invitați, ori la 70 de invitați.

Atenție! Proiectul de HG se va aplica din 12 iunie 2021 dacă este publicat în Monitorul Oficial înainte de acea dată. Sursa: www.avocatnet.ro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here