În perioada 9-11 iulie a.c., polițiștii de la rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au întocmit mai multe dosare penale sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Astfel, polițiștii au depistat patru bărbați, cu vârste cuprinse între 32 și 66 de ani, în timp ce conduceau autoturisme pe raza județului, deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

Cei în cauză au fost testați cu aparatul etilotest, prezentând alcoolemii cu valori cuprinse între 0,45 mg/l și 1,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt bărbat a fost surprins de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Mavrodin, deși avea plăcuțele cu număr de înmatriculare și certificatul de înregistrare reținut, iar un alt șofer în timp ce conducea un autoturism care avea plăcuțele cu număr de înmatriculare atribuite unui alt autovehicul.

Totodată, alți doi bărbați de 30 și 32 de ani, au fost implicați în două evenimente rutiere soldate cu pagube materiale.

Astfel, din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat de 30 de ani, care avea permisul de conducere anulat, ar fi condus un autoturism într-o stație de carburant, unde ar fi acroșat o vitrină frigorifică.

De asemenea, un bărbat de 32 de ani, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere, pe raza localității Săteni, s-ar fi izbit de gardul unui imobil.

Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, acesta prezentând o alcoolemie cu o valoare peste 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, în toate situațiile, polițiștii au întocmit dosare penale, fiind efectuate cercetări sub coordonarea procurorului de caz.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here