La data de 23 noiembrie a.c., în jurul orei 23:05, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au identificat, pe strada Calea Câmpulung, din localitate, un bărbat de 31 de ani, care ar fi condus un autoturism, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, acesta prezentând o alcoolemie cu o valoare peste 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Reamintim tuturor cetățenilor că, în conformitate cu prevederile Codului Penal, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Totodată, supunem atenției dumneavoastră faptul că refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire,

sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here