Decorarea camerei de zi este adesea punctul de rezistenta a întregii case. Cu toate acestea, un living poate fi mai dificil de mobilat, in special daca acesta se intinde pe lungime sau este foarte spatios. In acest articol, am adunat cateva sfaturi și câteva sugestii despre cum să decorați un living generos – desigur, multe din aceste aspecte se aplica oricaror tipuri de sufragerii. Continuați să citiți pentru a afla niste lucruri deosebit de folositoare!

Este prima data cand trebuie sa amenajezi o sufragerie? Te intrebi care sunt piesele de mobilier ce nu trebuie sa lipseasca, fara indoiala. Sa intelegem lucrurile de baza – camerele de zi pot integra o sumedenie de aranjamente; totusi, în esență, majoritatea oamenilor vor insista pe obiecte de mobilier utile pentru sezut și un televizor. Celelalte piese sunt insa cele care pot adăuga sau diminua senzația generală transmisa de o sufragerie.

De exemplu, poți crea o zonă de relaxare separată (daca spatiul iti permite), un colț pentru servirea mesei ori a gustarilor, ori un spațiu mic de birou. Pentru o suprafață mai mică, puteți adăuga niște rafturi, piese de depozitare sau mese mici.

Nu in ultimul rand, trebuie sa tineti cont si de covoare și decorațiuni de perete, precum și de corpurile de iluminat ce pot schimba radical aspectul și senzația camerei.

Creeaza un spatiu confortabil, comod si cald

Bucura-te de aceasta oportunitate de a amenaja si nu te gandi simetric. Nu aduna “de toate” si nu aglomera spatiul de care dispui. Tine cont de semeniu (daca il ai) si pastreaza spatiul central cat mai liber.

  1. Evitați să asezi tot mobilierul de-a lungul unui perete

Dacă este posibil, nu pune intreg mobilierul cumparat de-a lungul peretelui mai lung. De ce? Risti sa scoti în evidență îngustimea camerei. Alterneaza aranjamentele de scaune/fotolii în grupuri separate, orientate în direcții opuse. Astfel vei avea o linie curbata de trafic si nu vei deranja privirea.

2. Cumpara un coltar

O canapea de colt poate utiliza spatiul lung in mod natural. Este o piesă grozavă care se potrivește cu celelalte sfaturi (de mai sus si de mai jos). Ai la dispozitie variante extensibile sau modulare, intr-o gamă largă de dimensiuni și stiluri, de la modern, industrial la vintage. Poti opta pentru materiale textile/piele, intr-o sumedenie de culori, forme si accesorii.

Gaseste la Dumonde.ro modelul potrivit, din peste 300 de coltare!

3. Creeaza aspectul unei camere mai mari și mai luminoase

– Alege culori foarte luminoase sau foarte închise. De ce? Culorile intermediare micșorează o cameră, în timp ce culorile îndrăznețe o extind.

– Folosiți spațiu de stocare ascuns.

Previi dezordinea și păstrezi obiectele de care ai nevoie în locuri adecvate.

– Alege articole la scară mai mare.

Nu cumpara obiecte mici – aceste aglomereaza spatiul. In schimb, alege tapetari intinse sau decoratiuni mari; astfel, vei scoate in evidenta frumusetea spatiului extins.

– Plasați mai multe lumini

Nu optati pentru un singur corp de iluminat, in centru. Alegeti diferite niveluri și tipuri de lumină, menite sa extinda senzația de spațiu larg.

– Folositi mobilier cu picioare expuse.

Acestea deschid mai mult camera menținând spațiul vizibil (inclusiv pardoseala) – canapele, fotolii etc.

– Plasați oglinzile în zonele unde nu ajunge multa lumina.

De ce? Acestea pot capta lumina din alte zone si pot lumina spatiul.

– Scoateti in evidenta spațiul vertical.

Scopul este de a ridicat privirea vizitatorilor, cu articole ce ajung de la podea până la tavan, cum ar fi draperiile sau lambriurile

Te intrebi de unde sa incepi cumparaturile? Descopera colectiile de living de la Dumonde.ro, pentru orice gusturi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here