Denisa Ioana-Predica este una dintre arbitrele noul val de ”fluierasi” din CJA Dambovita. A absolvit in luna februarie a acestui an, avand numai sapte luni de arbitraj. Desi are meciuri foarte putine, a avut prestatii apreciate pe stadioane, fiind felicitata (si) de jucatori de la echipele care au parasit terenul invinsi. 

Am vazut-o pe Denisa duminica, la meciul dintre Ciocanesti si Caragiale. Efectiv, m-a impresionat! Desi are numai 20-25 de meciuri arbitrate, a arbitrat foarte bine. Are semnalizari frumoase, tinuta la fel, ca sa nu mai spunem de prezenta fizica! A primit aprecieri atat de la gazde, cat si de la oaspeti. Asa cum pariul nostru cu Mihai Motan a fost castigat, speram sa il castigam si pe acesta. Pentru ca Denisa Predica este noul nostru pariu!

A fost indrumata catre arbitraj… chiar de catre tatatal sau, un fost fotbalist! Daca in general parintii nu le lasa pe fete catre arbitraj, parintii Denisei nu numai ca au sustinut-o, dar au fost primii care au indrumat-o catre arbitraj! Dupa meciul de la Ciocanesti, i-am luat un scurt interviu Denisei.

*Denisa, cine te-a indrumat catre arbitraj? Cum ai aflat de cursurile organizate de CJA Dambovita?

-Am descoperit arbitrajul datorita părinților, sunt cei care m-au îndrumat și mi-au propus să mă apuc de arbitraj.

*Cand ai absolvit cursurile scolii de arbitri? Mai tii minte care a fost primul tau meci arbitrat?

-Am abosolvit cursurile organizate de CJA Dambovita in luna februarie a acestui an, in martie arbitrand primul meci ca arbitru. Primul meci arbitrat a fost Unirea Cobia-Dinamo Odaia Turcului, la Liga a 5-a.

*Intr-o lume a barbatilor, voi, fetele, sunteti de admirat ca faceti aceasta meserie. Iti este greu pe stadioanele din judet? Ai avut probleme pana acum la jocuri? Ai fost…injurata sau mai mult de atat pana acum?

-Mi-a fost foarte greu la început, deoarece nu reușeam să nu aud înjurăturile și comentariile spectatorilor, și chiar comentariile câtorva jucatori. Nu am intampinat probleme pana acum la jocurile pe care le-am arbitrat.

A absolvit cu 8,60 si a luat deja categoria a II-a

*Ai dat examen pentru absolvire în februarie. Ce nota ai luat? Le sfatuiesti pe fete sa se apuce de aceasta meserie?

-La examenul de absolvire am obținut nota 8,60. Da, le sfătuiesc pe fete să se apuce de această meserie, dacă este un lucru destul de greu, dar este și frumos, pe mine una m-a încântat din prima!

*Ai avut probleme cu jucatorii pana acum? Ai vreo intamplare amuzanta? Ai primit flori sau chestii de genul pana acum?

-Probleme nu pot spune ca am avut, dar nici momente amuzante nu prea au fost pana acum. Au fost mai mult moment surprinzătoare. Am primit de 2 ori flori, lucru care ma încântat foarte mult!

Nu are niciun model de arbitru. Vrea sa ajunga arbitru FIFA!

*Ai vreun model in arbitraj? Ce arbitru asistent iti place din tara sau din strainatate?

-Nu pot spune ca am un model anume de arbitru. Toti au cate ceva de la care pot invata lucruri noi sau de la care pot aprofunda.

*Pana unde speri sa ajungi in arbitraj?

-Eu îmi doresc și o să fac tot posibilul să ajung cât mai departe, în ligile superioare. Mi-as doriu sa ajung chiar pe lista FIFA!

Face atletism si Skeleton, un sport mai putin cunoscut!

*Stiu ca faci si alte sporturi. Poti sa imi spui care sunt? 

-Practic atletism și skeleton, 2 sporturi care nu sunt atat de ușoare, deoarece necesită multă muncă, concentrare și odihnă. Atletismul este un sport mai cunoscut, însă skeletonul nu, însă sunt destul de asemănătoare. Atat la atletism, cât și la skeleton, ai nevoie de multă viteză și forță. Skeletonul este un sport care presupune o săniuță pe care trebuie să stai pe burta cu capul înainte. Pe timp de vară se desfășoară pe o pista cu sine, la Câmpulung, iar iarnă se desfășoară în Austria, pe o parte.

*Ce hobby-uri ai?

-Nu pot spune ca am multe hobby-uri, insa cel mai mult imi place sa fac miscare si in timpul liber, imi place sa citesc si sa ies cu prietenii.

* Ce mancare preferata ai?

-Nu pot spune ca am una preferata, imi place cam orice, nu am pretentii.

Acesta a fost interviul cu Denisa Predica, probabil primul interviu din viata ei. Asa cum am avut ”ochi” cu Mihai Motan, care a ajuns la Liga a 2-a, sper sa avem ”ochi” si cu Denisa Predica. Este o tanara arbitra de mare viitor, care bate la portile afirmarii. Felicitari pentru arbitrajul de la Ciocanesti! Mult succes, Denisa, iti dorim sa ajungi arbitru FIFA, asa cum ti-ai propus! 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here