Pe parcursul zilei de ieri, 13 februarie, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat activitățile organizate pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice, precum și pentru prevenirea producerii unor accidente de circulație.

Astfel, la data de 13 februarie a.c., în jurul orei 23:10, o tânără, de 19 ani, din Târgoviște, a fost surprinsă de polițiștii de la Biroul Rutier în timp ce conducea un autoturism, pe str. Basarabiei, fără a deține permis de conducere.

Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit că autoturismul i-ar fi fost încredințat pentru a fi condus de către proprietar, un tânăr de 19 ani.

Seara trecută, în jurul orei 22:05, polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Târgoviște au oprit în trafic, pe raza localității Viforâta, un autoturism condus de către un bărbat, din Târgoviște.

Fiind verificate documentele conducătorului auto, polițiștii au constatat că acesta avea suspendată exercitarea dreptului de a conducea autovehicule.

Un alt bărbat, de 69 de ani, din București, care avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule, a fost surprins la volanul unui autoturism de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu, pe raza localității Bâldana.

Totodată, în jurul orei 11:54, pe raza localității Comișani, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un șofer, de 35 de ani, din Băleni, în timp ce conducea un autoturism, deși avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.

De asemenea, în cursul nopții trecute, în jurul orei 01:50, respectiv 03:50, polițiștii au oprit pentru control, pe raza municipiului Târgoviște, două autoturisme conduse de doi tineri de 24 și 25 de ani.

Întrucât exista suspiciunea consumului unor substanțe psiohoactive, cei doi au fost conduși la spital pentru recoltarea de probe biologice.

Aceștia, în urma testării efectuate, au prezentat un rezultat preliminar pozitiv pentru consumul unor substanțe interzise.

În cauză, în toate situațiile, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

În continuare, polițiștii dâmbovițeni se vor afla la datorie, obiectivul acestora fiind ca cetățenii să fie în siguranță.

Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here