Seria Est din Liga a sasea a fost dominata clar in turul campionatului de Unirea Baleni, formatia antrenata de Mihai Zaharia fiind lider la finalul turului, cu 34 de puncte, sapte mai mult decat Gloria Iedera, urmatoarea clasata. Pe vremuri, la Baleni, Comertul era o echipa de temut in primul esalon dambovitean. Au fost ani in care la Baleni nu a fost echipa de fotbal. La niciun nivel.

Acum, un grup de tineri entuziasti, au pus bazele unei noi echipe, Unirea cochetand cu Liga a cincea. Gruparea din Baleni a avut un tur aproape perfect in prima parte a campionatului. A batut tot, mai putin la Gloria Iedera, unde a terminat la egalitate, 1-1. Distanta fata de formatia din Iedera este destul de mare, 7 puncte, Unirea fiind marea favorita la promovarea in Liga a cincea.

Mihai Zaharia este ”sufletul” echipei. Este antrenor, jucator sau presedinte

Mihai Zaharia este ”sufletul” echipei. Este jucator, antrenor, presedinte sau ce mai este nevoie. A jucat mai sus, in Liga a patra, avand stiinta jocului. Este foarte ascultat de grup, acesta impartasind din experienta sa si colegilor sai mai tineri. Am asistat si noi la meciul derby cu Gloria Iedera. I-a batut practic de unul singur pe cei de la Gloria. A marcat dupa cateva minute, a avut o bara de toata frumusetea si a avut mai multe actiuni ofensive la poarta celor din Iedera. ”Am format la Baleni un grup unit. Avem rezultate foarte bune si ne dorim promovarea in Liga a cincea. Obictivul meu personal este sa duc echipa pana in Liga a patra”, spune Mihai Zaharia.

Echipa este ajutata de sponsori si de oameni de bine din comuna

Interesant este faptul ca desi echipa nu este sprijinita de administratia publica locala, echipa are rezultate foarte bune. Este lider, cu sanse mari de promovare in Liga a cincea. Bugetul echipei este asigurat de mai muti sponsori din comuna, dar si de oameni de bine, care contribuie financiar la cheltuielile echipei. ”Bugetul este asigurat de mai multi sponsori din comuna. La meciurile noastre vin multi spectatori, care contribuie si ei financiar. Nu suntem ajutati de Primaria Baleni. Rezultatele foarte bune au adus inca un psonsor langa echipa”, ne-a transmis Mihai Zaharia.

Media de varsta a echipei este de 25 de ani. Alexandru Glavan si Razvan Radu sunt golgeterii echipei

Media de varsta a echipei este de 25 de ani. In echipa sunt si cativa jucatori cu experienta, dar si jucatori tineri, dornici de afirmare. ”Daca ne asiguram promovarea matematic cu cateva etape inainte de terminarea campionatului, intetionez sa bag in echipa si cativa copii, de la U15. Mizam pe copii in viitorul apropiat”, mai spune jucatorul trecut pe la Strajerii Targoviste.

Echipa din Baleni a marcat mult, 66 de goluri in 12 etape, o medie de aproape 6 goluri pe meci, fiind prima (si) la acest capitol. Si apararea s-a descurcat excelent, primind doar 8 goluri, prima din serie. Golgeterii echipei sunt Alexandru Glavan (13 goluri), Razvan Radu (10 goluri), Mihai Zaharia (9 goluri), Silvian Manole (8 goluri) si Adi Negoita (8 goluri).

”Pe termen scurt, obiectivul este promovarea in Liga a cincea. Nu ne oprim aici. Vream ca si in campionatul urmator sa tragem la cap de serie”, a incheiat Mihai Zaharia. Nu ar strica ca echipa acesta frumoasa sa fie sprijinita (si) de Primaria din Baleni. Incheiem prin a spune ca formatia din Baleni are si o frumoasa galerie, mai rar la acest nivel. Bafta, Unirea Baleni!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here