Steagul Rosu Colacu va implini in acest sezon 50 de ani de activitate. Dupa retrogradarea din Liga a 4-a, formatia din Colacu avea aspiratii mari, dorind sa revina in primul esalon dambovitean. Planurile celor din Colacu nu au iesit cum au dorit, toata echipa care a retrogradat a plecat in patru zari, astfel ca la echipa au ramas doar cativa juniori. Fara sprijin financiar consistent, oficialii clubului au promovat la echipa mare componentii de la U19, rezultatele fiind modeste, asa cum era normal.

Liviu Mihai a fost numit antrenor principal, iar lotul a fost remaniat din temelii

Steagul Rosu  a terminat turul pe ultimul loc, cu numai 4 puncte la finalul primei parti a sezonului. Iarna a venit insa cu vesti bune pentru gruparea din Colacu. Un sponsor important a venit langa echipa, astfel ca oficialii de la Colacu s-au pus pe treaba. Prima masura a fost numirea unui antrenor principal, care sa organizeze echipa. A fost contactat Liviu Mihai, fostul component al Chindiei,care a cerut cateva zile de gandire. A acceptata pana la urma, punand conditia ca lotul sa cuprinda jucatori buni, care sa salveze echipa.

Lotul a fost intarit cu 14 fotbalisti, 8 dintre ei fiind agenti de politie la Penitenciarul Gaesti

Noul antrenor s-a pus pe treaba din primele zile. Prima data si-a luat un colaborator important, Cornel Dovancescu, fostbalist activ, de la Flacara Suta Seaca (Liga a patra). Noua conducere tehnica a adus nu mai putin de 14 fotbalisti. Din cei adusi, nu mai putin de 8 sunt agenti de politie la Penitenciarul Gaesti, inclusiv Liviu Mihai si Cornel Dovancescu! Formatia din Colacu are numai patru puncte acumulate dupa finalul turului, distanta fata de locul de slavare directa fiind de 11 puncte (Stiinta Finta). Aparent, pare o misiune sinucigasa, dar conducerea tehnica a celor din Colacu sperra in salvare.

”Obiectivul este salvarea de la retrogradare, iar apoi formarea unei echipe competitive”

”Obiectivul nostru în primul rând este evitarea retrogradării, iar apoi să creeam o echipă puternică, unită, bazata pe încredere și disciplină. Am preferat sa aducem fotbalisti pe care sa ii cunoastem, care sa produca rezultate imediate. In acest sens am adus mai multi colegi politisti de la Penitenciarul Gaesti, noi fiind angrenati si la minifotbal, la un campionat, deoarece ne bazam pe relatiile de joc create la minifotbal. Obiectivul in acest sezon este salvarea de la retrogradare, iar in sezonul urmator promovarea in Liga a patra. Tin să mulțumesc conducerii SNPP Gaesti, și nu în ultimul rând domnului  de poliție penitenciar Dragos Ghinea, deoarece întotdeauna am găsit sprijin și încredere în tot ceea ce am vrut să facem pe plan sportiv și să cream o imagine cat mai frumoasă a acestui Penitenciar și a întregului sistem”, ne-a transmis Cornel Dovancescu.

Cei opt fotbalisti-politisti sunt urmatorii: Liviu Mihai (antrenor principal), Cornel Dovancescu (antrenor secund), Calin Eduard, Păun Vlăduț, Tănase George, Neacsu George, Nuta Cătălin, Gavat Robert-jucatori de camp.

4 COMMENTS

  1. Steagul Rosu Colacu, una dintre cele mai vechi echipe de fotbal din Dambovita, se pregateste sa marcheze 50 de ani de activitate in acest sezon. Dupa o retrogradare din Liga a 4-a, formatia din Colacu avea mari sperante ca se va putea intoarce in primul esalon dambovitean. Din pacate, toate planurile au fost date peste cap, iar majoritatea jucatorilor au plecat din echipa. Au ramas doar cativa juniori si fara un sprijin financiar consistent, situatia parea fara speranta.

  2. Steagul Rosu Colacu implineste 50 de ani de activitate in acest sezon si nu este un lucru de neglijat. Dupa retrogradarea din Liga a 4-a, echipa din Colacu era hotarata sa revina in primul esalon dambovitean. Din pacate, planurile nu au iesit cum s-au dorit, iar majoritatea jucatorilor au ales sa plece din echipa. Astfel, la inceputul sezonului, echipa a ramas cu doar cativa juniori si fara un sprijin financiar consistent.

  3. Este o veste minunata pentru echipa Steagul Rosu Colacu si pentru toti suporterii lor! Cu o experienta de 50 de ani in spate, nu exista nicio indoiala ca aceasta echipa este una dintre cele mai respectate si iubite din Dambovita. Chiar daca aceasta editie de campionat nu a fost una de succes, iarna a adus o schimbare importanta pentru echipa. Cu sprijinul unui sponsor important si cu un antrenor de valoare precum Liviu Mihai, suntem siguri ca lucrurile se vor imbunatati pentru Steagul Rosu Colacu.

  4. Felicitari tuturor celor implicati pentru munca depusa si obiectivele propuse! Este remarcabil faptul ca echipa din Colacu a reusit sa aduca la un loc atat fotbalistii, cat si politistii din Penitenciarul Gaesti pentru a salva echipa de la retrogradare. Este o initiativa frumoasa de a crea o echipa puternica, bazata pe incredere si disciplina, si de a le oferi celor implicati oportunitatea de a se realiza si in plan sportiv. Tin sa felicit in special pe antrenorul principal, Liviu Mihai, si pe antrenorul secund, Cornel Dovancescu, pentru munca depusa si pentru entuziasmul si devotamentul lor. Doresc tuturor succes in realizarea obiectivelor si sper ca echipa din Colacu sa intruchipeze valorile si profesionalismul societatii noastre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here