Chindia Târgovişte, echipa care e pe locul secund în Liga a 2-a, se pregăteşte de promovare. Stadionul ei va fi refăcut în proporţie mare, astfel încât să poată găzdui partide din Liga 1. Se estimează că vor fi alocate aproximativ 16 milioane de euro pentru refacerea arenei “Eugen Popescu”.

În august 2017, Compania Națională de Investiții a acordat aviz favorabil demarării stadionului din Târgovişte, care urma să aibă o capacitate de 15.000 de locuri (foto sus). 29,3 milioane dee euro este valoarea estimată a investițiilor pentru noul stadion, pe care se vor putea organiza competiții de fotbal, atletism sau chiar rugby.

Deocamdată nu s-a materializat mare lucru, iar Chindia se vede într-o situaţie complicată, în perspectiva promovării în Liga 1. Liga Profesionistă de Fotbal a solicitat Federaţiei Române de Fotbal ca printre criteriile de obţinere a licenţei pentru Liga 1 să fie inclusă şi deţinerea unui contract pentru a putea evolua pe un teren din localitatea respectivei echipe care ar urma să promoveze.

Ce se va schimba la noul stadion din Târgovişte

În consecinţă, oficialităţile din Târgovişte s-au pus în micşare, iar Gazeta anunţă că s-a obţinut um împrumut de 16 milioane de euro care vor fi investite în arenă.
Se va reface complet suprafaţa de joc, dar şi tribuna 1. De asemenea, se va lucra la sistemul de turnicheţi care permite accesul în stadion. Se speră că până la debutul stagiunii viitoare lucrările vor fi gata.

Chindia Târgoviște FC Voluntari, returul barajului pentru Liga 1 de anul trecut, a debutat cu un moment care spune totul despre infrastructura fotbalului din ligile inferioare. La Târgoviște, stadionul nu avea o cabină specială pentru comentatori, astfel că aceștia sunt nevoiți să se descurce cum pot: Ionuț Angheluță și Dan Ștefănescu au comentat din înaltul tribunei, în aer liber, la adăpostul unei umbrele de soare. Sursa: Digisport.ro, Gsp.ro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here