La data de 15 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Dâmbovița, au acționat pe raza județului pentru verificarea respectării regulilor de circulație de către participanții la trafic și pentru prevenirea accidentelor rutiere.

În cadrul acțiunii, polițiștii au constatat 3 infracțiuni la regimul rutier  și au aplicat 673 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 211.904 lei.

Din totalul amenzilor, 189 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 234 pentru neportul centurii de siguranță, 35 pentru utilizarea telefonului mobil fără a avea activ dispozitivul „handsfree”. Alte 23 de sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea normelor rutiere de către bicicliști și 13 pentru indisciplina pietonală.

Totodată, 17 conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru încălcarea prevederilor  H.G 69/2012 privind exercitarea ocupaţiei de operator de transport rutier, 8 pentru lipsa rovinietei și 17 pentru nerespectarea O.G. 37/2007 privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora.

Ca măsură complementară, poliţiştii au retras 9 certificate de înmatriculare, 9 seturi plăcuțe de înmatriculare și a fost dispusă măsura suspendării dreptului de utilizare a 2 autovehicule.

De asemenea, au fost reținute 23 de permise de conducere, dintre care 10 pentru viteză excesivă, 9 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și unul pentru șofat sub influența băuturilor alcoolice.

Exemplu:

Polițiștii au oprit în trafic, pentru control, o autoutilitară condusă de un bărbat de 35 de ani, din Răcari.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că acesta are suspendată exercitarea dreptului de a șofa.

Pe numele lui, polițiștii au întocmit un dosar penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție legală prin unitatea de parchet competentă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here