Dorinta de a ajunge in fruntea rezultatelor motoarelor de cautare este atat de mare, inca multi proprietari de site-uri si chiar agentii seo sau specialisti seo sunt tentati sa o ia pe calea cea scurta si extrem de riscata. Aceasta poate atrage o penalizare Google, cosmarul oricarui site si business.

Uneori insa, se poate intampla ca o penalizare Google sa vina ca urmare a unor actiuni de ignoranta din partea proprietarilor de site-uri care incearca sa faca optimizare seo (https://www.seoagency.ro/optimizare-seo/) pe cont propriu. Desi la prima vedere optimizarea seo pare simpla, in practica o agentie seo ofera servicii extrem de complexe si cunoaste foarte bine cum sa se fereasca de mania motoarelor de cautare. Nu acelasi lucru este valabil pentru un amator sau intreprinzator multifunctional care, din dorinta, de a face seo pe cont propriu ajunge sa treaca limita sigurantei in relatia cu motoarele de cautare.

O penalizare Google atrage dupa sine pierderea rankingului si chiar radierea sa. Scopul penalizarilor este de a pedepsi paginile web care incearca sa pacaleasca motoarele de cautare pentru a se pozitiona mai sus in clasamente, desi nu merita acest lucru.

Aceste penalizari pot afecta site-urile construite de cei care nu au nicio idee despre ceea ce au facut gresit si pot avea un impact semnificativ asupra performantei site-ului in rezultatele cautarilor.

Iata cele mai frecvente 3 cauze de penalizare Google pe care trebuie sa le evitati

1. Umplutura de cuvinte cheie.

Folosirea in mod excesiv si abuziv a cuvintelor cheie va atrage dupa sine o penalizare Google. Puteti folosi o expresie cheie de mai multe ori intr-o pagina din site, dar nu exagerati. Cititi continutul si asigurati-va ca nu este agresiv din cauza repetarii cuvintelor cheie. O agentie seo va poate ajuta sa intelegeti cat inseamna prea mult si ce este recomandat in materie de inserare a cuvintelor cheie.

2. Linkuri spre site-ul dumneavoastra, amplasate intr-un mod nenatural.

Cand Google detecteaza linkuri nefiresti, create artificial, automat va penaliza aceste legaturi devalorizandu-le. De aceea, recomandarea Google este de a va curata linkurile, intr-un mod in care sa nu afecteze site-ul . O agentie seo va sti cum sa construiasca o strategie de backlinks astfel incat sa nu dauneze deloc site-ului, ci sa ajute la cresterea autoritatii si traficului.

3. Linkuri amplasate nefiresc pe site-ul dumneavoastra, spre alte pagini.

In general, aceasta penalizare vizeaza site-ul catre care se face legatura, dar daca Google detecteaza ca vreti sa comercializati linkuri, atunci exista mari sanse sa penalizeze site-ul.

 O penalizare Google este o problema serioasa

Daca site-ul este penalizat, el nu va mai fi afisat in motoarele de cautare, nici macar dupa cuvintele cheie incluse in strategia de optimizare seo. Practic publicul vizat nu va mai poate gasi, iar cand se intampla acest lucru, traficul pe site si veniturile vor scadea dramatic.

Penalizarea Google se poate intampla oricarui site, dar dupa ce o primiti nu va fi usor sa reveniti la pozitia buna dinainte si sa reintrati usor in gratiile Google.

Seoagency va poate ajuta sa va recuperati dupa o penalizare Google si, ce e mai important, va poate ajuta sa va tineti departe de aceste probleme. Avem o echipa dedicata de specialisti ce vor examina site-ul dumneavoastra si vor efectua modificarile necesare pentru a va repune in partea superioara a motoarelor de cautare.

Nu ati primit o penalizare Google, dar vreti sa stiti ca sunteti in siguranta? Atunci specialistii de la seoagency.ro va pot ajuta sa ramaneti in permanenta conectati cu algoritmii Google, mereu in schimbare. Astfel, site-ul dumneavoastra va fi intotdeauna in cea mai buna forma, departe de pericolul penalizarii Google.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here