Primarul Municipiului Târgoviște, jr. Daniel Cristian Stan, a semnat, joi, 23 aprilie, contractul cu finanțare europeană pentru proiectul de modernizare a sistemului de transport public din Municipiu. Este cel mai mare proiect din istoria urbei, valoarea acestuia fiind de aproape 123 de milioane de lei (122,743,134.13 lei).

Administrația locală a finalizat licitația de achiziție a celor 28 de autobuze, reprezentând prima etapă a procesului de modernizare a transportului public local. În cea de-a două etapă, vor fi achiziționate încă 12 autobuze.

Modelul care va circula pe străzile din Târgoviște este „Mercedes-Benz Citaro Hybrid”, votat „autobuzul anului 2019”.

Semnarea efectivă a contractului de furnizare dintre Primăria Târgoviște și Mercedes – Benz România se va realiza în următoarele zile.

Proiectul, care este finanțat din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, are în vedere modernizarea fundamentală a transportului public în comun din Târgoviște, nu numai prin achiziția de vehicule ecologice, dar și prin construirea infrastructurii necesare, modernizarea și reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transportul public în Municipiul Târgoviște.

Concret, vor fi achiziționate autobuze, vor fi realizate 28 de stații de călători de traseu, 3 stații de capăt de traseu, un depou pe strada Calea Ialomiței și vor fi reabilitate străzi în lungime de 5,4 km (Bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării, precum și pasajul peste calea ferată de pe DN 72) și vor fi implementate sisteme integrate de management al transportului public.

Achizia de lucrări va fi lansată luna această.

De precizat că toate stațiile și mijloacele de transport vor fi monitorizate video, vor avea sisteme de informare pe bază de panouri LED. De asemenea, va fi implementat și un sistem de management al flotei, cu aplicații multiple.

Cele 3 stații de capăt de traseu vor fi prevăzute cu sală de așteptare, „info point”, grupuri sanitare (inclusiv pentru persoane cu dizabilități), o cameră „mama și copilul”, sistem de ticketing și cel puțin 30 de locuri de parcare, inclusiv pentru taxi și persoane cu dizabilități.

În afara confortului deosebit pe care noul sistem de transport public local îl va oferi târgoviștenilor, costurile de operare vor scădea cu o treime din cele actuale, iar emisiile de dioxid de carbon vor fi reduse considerabil.

Avantajele obținute în gestionarea transportului public vor determina posibilitatea acordării unor gratuități la transportul în comun cât mai multor categorii de oameni, dar și un tarif rezonabil pentru acest serviciu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here