Începând cu data de 30 aprilie 2020, în comuna Produleşti se află în evoluţie  un focar familial  cu 7 persoane depistate pozitiv  COVID-19. Cazul index al acestui focar l-a reprezentat un bărbat, angajat al unei firme de curierat din judeţul Ilfov, care în data de 30 aprilie 2020, s-a prezentat la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucuresti, acuzând febră mare. În urma prelevării exudatului naso-faringian pentru testarea COVID-19, rezultatul a fost pozitiv.

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a demarat ancheta epidemiologică, fiind identificate 35 de persoane, contacţi direcţi şi 31 de persoane din categoria contacţilor de familie.

Au fost dispuse următoarele măsuri:

-izolarea la domiciliu a tuturor contacţilor direcţi şi a contacţilor de familie , pentru o perioadă de 14 zile de la ultimul contact infectant;

-dezinfecţia terminală în focar;

 -în cazul apariţiei simptomatologiei specifice cu COVID-19, aceştia vor  solicita Serviciul Judeţean de Ambulanţă Dâmboviţa, care îi va transfera la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

 -s-a impus respectarea cu stricteţe a regulilor de igienă individuală;

 -limitarea contactului interuman;

  -monitorizarea zilnică a pacienţilor aflaţi în autoizolare şi a celor cu patologie cronică, se va efectua prin intermediului medicilor de familie.

         

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here