La data de 15 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de minori, constând în aceea că o adolescentă, de 17 ani, instituționalizată în cadrul unei instituții din Dâmbovița, ar fi fost racolată în scopul exploatării prin practicarea prostituției de către persoane neidentificate.

De asemenea, polițiștii au stabilit că, în noaptea de 13 spre 14 mai a.c., minora ar fi plecat în mod voluntar dintr-un centru de servicii sociale din Târgoviște și ar fi fost ținută într-o locație, fiindu-i îngrădită libertatea de mișcare.

Sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmbovița, în urma activităților desfășurate, polițiștii au depistat minora în  localitatea Puchenii Mari, județul Prahova, la locuința unui tânăr de 21 de ani.

La activitățile de căutare au participat și polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, polițiști de la Inspectoratul de Poliție Județean Prahova și jandarmi de la Gruparea Mobilă Ploiești.

În urma audierilor, s-a stabilit că doi tineri, de 20, respectiv 21 de ani, ambii din județul Prahova, ar fi fost implicați în racolarea minorei, în vederea exploatării prin practicarea prostituției, pe raza municipiului București, urmând sa fie transportată în același scop în Austria.

Tinerii au fost reținuți pentru 24 de ore, iar în urma prezentării în fața Tribunalului Dâmbovița, instanța de judecată a dispus măsura controlului judiciar.

În cauză, polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate, sub coordonarea procurorului de caz, continuă cercetările.

De asemenea, activitățile desfășurate au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Foto: Adevarul.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here