Ieri, 20 mai, în intervalul orar 06.00 – 12.00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au organizat o razie pentru depistarea și sancționarea faptelor antisociale, reducerea riscului rutier și creșterea gradului de siguranță a cetățenilor.

În urma activităților din teren, polițiștii au constatat o infracțiune contra siguranței circulației pe drumurile publice și au aplicat 270 de sancțiuni contravenționale, dintre care 213 în conformitate cu prevederile O.U.G nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Din totalul acestora,  26 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 63 pentru neportul centurii de siguranță și 16 pentru lipsa documentelor prevăzute de lege. Alte 27 de sancțiuni au fost aplicate pentru indisciplina pietonilor, iar 30 pentru abaterile comise de conducătorii atelajelor hipo.

Totodată, au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 10 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 3 conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 2 permise de conducere, unul încălcarea normelor privind acordarea priorității de trecere și unul pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h.

De asemenea, polițiștii au retras 6 certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe de înmatriculare.

În continuare, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița vor fi prezenți în teren, la datorie, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea comunității, fiind pregătiți să intervină atunci când situaţia o impune.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here