Guvernul Orban a anunțat când ar putea avea loc alegerile locale și cele parlamentare. Astfel, alegerile locale ar putea să aibă loc la sfârşitul lui septembrie – începutul lui octombrie.

“Pentru a putea face o campanie, ai nevoie ca nivelul epidemiei să fie foarte scăzut – numărul de persoane care sunt infectate – şi de o perioadă de timp în care se poate face această campanie. Din punctul nostru de vedere, cel mai bun moment de organizare a alegerilor locale ar fi sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie, când revine lumea din concedii – pentru că iulie şi august sunt luni de concedii – în septembrie, când încă nu este anunţat valul al doilea. Estimările privind valul al doilea sunt ca acesta să înceapă între 15 octombrie – 1 noiembrie, deci avem posibilitatea în această fereastră de oportunitate să putem organiza o campanie serioasă, să putem organiza alegeri”, a mai spus şeful Guvernului. Sursa: Agerpres.

Orban a anunțat ca alegerile parlamentare ar putea avea loc pe data de 6 decembrie dar a menţionat că va trebui văzut cât de puternică va fi epidemia în perioada respectivă şi dacă va permite organizarea unei campanii electorale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here