La data de 26 mai a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Șelaru au depistat un bărbat de 44 de ani, din localitatea Glogoveanu, în timp ce conducea un autoturism, deși avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal și efectuează cercetări, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluție prin unitatea de parchet competentă.

Vă reamintim că, potrivit prevederilor art. 335 alin. 2 din Codul Penal, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here