Complexul Național Muzeal Curtea Domnească din orașul Târgoviște este un găzduit astăzi, 30 iunie 2020, care se află în compartimentul în care există o predare locală – primirea amplasamentului în timpul realizării lucrărilor de restaurare și conservare a obiectivului de investigații „Impulsarea sectorului județean Dâmbovița și păstrarea identității necesare capitală a Țării Românești prin conservare, protejare, protejare și valorificare Ansamblului Monumental Curtea Domnească din Târgoviște ” , proiect ce va fi fixat de Consiliul Județean Dâmbovița pentru fonduri europene, în legătură cu Ramul Operațional Regional Regional 2014 – 2020,Prioritate de investigații 5.1 – Conservarea, protejarea și exploatarea patrimoniului natural și cultural, Axa prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protejarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural. Contractul de lucrări se ridică la 13.347.074,56 lei.
Totodată, Consiliul Județean Dâmbovița, în ceea ce privește calitatea de beneficiar, ia un document constructiv predat pentru tehnicile aferente contractului de lucrări. Începutul lunii, iulie va fi marcat de organizare de șantier și lucrări demarare pentru ca obiectivul obiectiv este valorificarea durabilă a Ansamblului Monumental Curtea Domnească prin păstrarea și protejarea celor 4 obiective istorice: ruine bisericii-paraclis, Turnul Chindiei, Biserica Domnească Mică „Sf. Vineri ”și Biserica Domnească„ Adormirea Maicii Domnului ”din cadrul complexului.
Cu prilejul acestei întâlniri, președintele trebuie să fie Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, o precizie: „Sunt vrut să rămân până acum pentru a putea rămâne clar de mâine acest proiect interesant pentru noi, consiliu județean, și pentru echipa de implementare a proiectului . După proceduri birocratice greoaie, am reușit să semnăm contractul de lucrări și să facem această achiziție publică. Am rugămintea la unitatea de a pune în aplicare un proiect, care este în continuare de mâine, trebuie să ordonăm mai bine să lucrăm, să fie stabilă foarte clar, unde să se facă față de organizare a șantierului, pentru ca să fie lucră în două locuri – Biserica Sfânta Vineri, dar în apropierea Turnului Chindiei. Îmi doresc să existe o colaborare bună și, după cum să știm, nu putem aduna teoretic „nu se poate face față”, nu putem spune cum putem, în bazele legii, să ducem la bun sfârșit acest proiect. Este un proiect important pentru Târgoviște și se poate face pentru a putea vedea finalizat, așa cum este posibil să se prezinte și să proiecteze Palatul Brâncovenesc al Potlogi. Vă urez în treabă și o mobilizare bună! Îmi doresc să facem ceva îngrijit să ne dăruim după noi, cu mult mai multe cușine orașul Târgoviște este un loc încărcat de istorie. Așa trebuie să realizăm un proiect de îngrijire, care să poată reprezenta un constructor, să ne asigurăm și să putem valorifica potențialul turistic în timpul locului. ” Cu multe mai multe cușini orașul Târgoviște este un loc încărcat de istorie. Așa trebuie să realizăm un proiect de îngrijire, care să poată reprezenta un constructor, să ne asigurăm și să putem valorifica potențialul turistic în timpul locului. ” Cu multe mai multe cușini orașul Târgoviște este un loc încărcat de istorie. Așa trebuie să realizăm un proiect de îngrijire, care să poată reprezenta un constructor, să ne asigurăm și să putem valorifica potențialul turistic în timpul locului. “
La întâlnire și mai participă: managerul Complexului Național Muzeal Curtea Domnească Târgoviște, Ovidiu Cîrstina, reprezintă reprezentanțe pentru a face contracte, să reprezinte Biroului Județean Dâmbovița al Agenției de Dezvoltare Regională a Sud Munteniei, dar și reprezentanță a departamentului de participare al părții sale. Un acord de implementare a proiectului.
Biroul Comunicare, Relații Externe în timpul Județean Dâmbovița