Zonele marginalizate ale municipiului Targoviste vor fi modernizate in următoarea perioadă de administrația locală. Astfel, zona ”Romlux” și cartierul Prepeleac vor suferi ample modernizări, mai multe străzi urmând să fie modernizate, dar se vor efectua lucrari de extindere a retelelor de gaze naturale și apă.

In această săptămâna aceasta au debutat lucrarile de execuție aferente proiectului “REABILITARE SI MODERNIZARE DRUMURI DE INTERES LOCAL – LOT 4” (ROMLUX), Investitia cuprinde lucrari de modernizare a strazilor Liliacului, Ciocarliei, Zorilor si Ialomitei, totalizand o lungime de aproximativ 2 km. In prealabil, in cadrul aceleiasi investitii, va fi realizata extinderea retelei de apa si de canalizare, conform primarului Cristian Stan.

Cartierul Prepeleac va și el modernizat,  in cel mult 2 saptamani vor debuta lucrarile de extindere a retelelor de gaze pe strazile Fluierasi, Cocorilor, Oltului, Fructelor, si Ion Neculce, urmand ca apoi sa fie vizate si de lucrari de modernizare a infrastructurii rutiere, pe fonduri europene. In afara strazilor mentionate, lucrarile de asfaltare vor fi derulate si pe strazile Calafat, Luceafarului sau Porumbeilor.

 Investitiile  vor continua cu un proiect pe fonduri europene in valoare de 7.000.000 de euro, destinat zonelor defavorizate si accesat prin Grupul de Actiune Locala ,,Targovistea Egalitatii de Sanse’ in cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritara 5:“ Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității”.
 Concret, sunt avute in vedere o serie de masuri de interventie privind investitii care se vor finanta si implementa la nivelul UAT Targoviste, dupa cum urmeaza:
?– reabilitarea strazilor Oltului, Ion Neculce, Fructelor si Luceafarului – zona Prepeleac;
?– construirea unui bloc de locuinte sociale – zona Laminorului;
?– construirea unei crese si a unei gradinite pe strada I.E Florescu;
?– modernizarea si extinderea cresei de pe strada George Cair;
?– construirea unui centru social pentru persoane varstnice pe strada Petru Cercel (imobil care avea initial destinatia de gradinita);
?– dotari pentru pentru unitatile de invatamant;
?– dotari pentru centre sociale de tip rezidential si de zi pentru copii si adulti;
?– dezvoltarea de centre multifunctionale;
?– crearea si modernizarea de locuri de joaca pentru copii;
?– crearea si modernizarea de spatii verzi;
– program de educare in vederea pastrarii curateniei;
?– servicii de informare și consiliere profesională, servicii de mediere, programe de formare profesională, programe de ucenicie;
?– acordarea unor ajutoare de minimis;
– asigurarea de servicii tip ,,Scoală după școală” si “A doua Sansa”;
?– furnizarea de servicii medicale;
?– campanii de combatere a discriminarii la nivelul scolilor, institutiilor publice si la locul de munca-Cristian Daniel Stan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here