După ce, timp de mulți ani, valoarea indicatorului social de referință (ISR) a rămas neschimbată, aceasta va ajunge de la 500 la 1.200 de lei, se arată într-o propunere legislativă adoptată marți la Senat. Asta înseamnă că ajutoarele sociale acordate de stat în funcție de ISR vor crește semnificativ, scrie Avocatnet.ro.

Potrivit propunerii legislative adoptate de Senat, valoarea ISR, care, în prezent, este stabilită la 500 de lei, va ajunge la 1.200 de lei, urmând ca Guvernul să o modifice anual, în funcție de indicele de creștere a prețurilor de consum prognozat pe anul anterior.

Textul propunerii vizează și obligația Guvernului de a revizui această sumă de bani până la data de 31 ianuarie a anului.

În funcție de valoarea ISR-ului se stabilesc majoritatea ajutoarelor sociale de la stat. De exemplu, ne referim la indemnizația de șomaj, venitul minim garantat, alocația pentru susținerea familiei sau ajutorul pentru încălzirea locuinței.

Cum ISR-ul va creste de la 500 lei la 1200 lei, indemnizația de șomaj, venitul minim garantat, alocația pentru susținerea familiei sau ajutorul pentru încălzirea locuinței ar creste semnificativ, pana la dublul cuantumului prevazut in prezent.

Atenție! Propunerea legislativă nu se aplică momentan. Ca să intre în vigoare, aceasta trebuie adoptată de Camera Deputaților, semnată de președintele statului și publicată în Monitorul Oficial.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here