Police patrol in Bucharest, Romania, 06 April 2020. Romania's 19 million inhabitants are living under a full national lockdown in a bid to slow down the spread of the pandemic COVID-19 disease caused by the SARS-CoV-2 coronavirus. EPA-EFE/, Image: 512650610, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: ROBERT GHEMENT / EPA / Profimedia

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, împreună cu jandarmi și polițiști locali, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Activităţile au vizat, în special,  zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

Astfel, în data de 05.11.2020 polițiștii au derulat, pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare pentru combaterea răspândirii noului coronavirus:  au fost verificate 221 de societăți comerciale şi 93 de mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 355 de sancțiuni contravenționale, din care  328 pentru nepurtarea măștii de protecție și 27 pentru nerespectarea măsurilor de distanțare fizică,  valoarea totală a amenzilor fiind de 16 350 lei.

Cu ocazia controalelor în trafic, efectuate împreună cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, poliţiştii au verificat legalitatea efectuării transportului de marfă și persoane, inclusiv  modul în care  sunt respectate măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020, în timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale, conducătorii autovehiculelor fiind instruiți să respecte prevederile legale

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here