După decesul lui Emil Tudor, fostul preşedinte de la AJF Dâmboviţa (7 noiembrie), în termen de 30 de zile ar fi trebuit convocată Adunarea Generală a AJF Dâmboviţa, membrii afiliaţi având posibilitatea să îşi aleagă un nou preşedinte. Nu s-a întâmplat acest lucru, acest termen fiind depăşit şi după şedinţă din această săptămână a Comitetului Executiv, deși regulamentul interzice acest lucru.

Deşi ar fi trebuit să urgenteze organizarea de alegeri, preşedintele interimar Florin Tuiu a tras de timp, alegerile neavând o dată sigură nici după şedinţă de marţi a AJF Dâmboviţa. „Am propus ca dată a alegerilor 9 decembrie, însă DSP Dâmbovița a dat aviz negativ”, a transmis președintele interimar Florin Tuiu pentru Sportimpact.ro. Din informaţiile noastre, Florin Tuiu a întrebat la DSP Dâmboviţa în data de 5 noiembrie, înainte de şedinţa Comitetului Executiv dacă se pot organiza alegeri la nivelul Asociației Județene de Fotbal Dmbovița.

Sigur, contează foarte mult şi ce întrebi la Direcţia de Sănătate Publică. Preşedintele interimar putea să întrebe dacă se pot organiza alegeri pe 20 decembrie, după ieşirea din starea de alertă (9 decembrie), iar acestea se puteau organiza fără probleme. Dar, preşedintele interimar Tuiu a… tras de timp, mandatul acestuia fiind prelungit încă doua luni. 

S-a stabilit o nouă şedinţă în luna decembrie, mai exact pe data de 8, în care va fi avansată o data exactă când se vor ţine alegerile. Cu siguranţă, alegerile pentru postul de şef al fotbalului dâmboviţean se vor aţine anul viitor, în primele zile din anul 2021.

Preşedinte ilegal la Apel. Tuiu a numit un președinte de comisie fără studii juridice

În ultima şedinţă de Comitet Executiv a fost luat decizia să fie numită o nouă Comisie de Apel, fosta comisie fiind dizolvată de Florin Tuiu. Se pare că preşedintele Georgica Bratu s-a… plictisit de activitatea desfășurată la AJF Dâmbovița şi a renunţat să mai vină.

A fost numită, la propunerea lui Tuiu, o nouă comisie, formată din Viorel Orbeci (preşedinte), Adrian Pitaru şi Tinel Aldea (membrii). Explicaţia a fost că sunt de judecat două cazuri pe ordinea de zi, care nu necesita amânare, unul dintre ele fiind admiterea dreptului de a promova al echipei din Moroeni.

Interesant este faptul că aceasta Comisie de Apel va fi numită pentru o… luna, în ianuarie, după alegerea noului președinte, să fie numită o alta… Comisie de Apel! Orice am spune, numirea lui Viorel Orbeci este ilegală, președintele neavând studii juridice de cel puțin 3 ani cum spune în regulament (art.54), fapt cunoscut credem de noi de Tuiu, dar ignorat cu bună știință de președintele interimar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here