Salariul minim pe economie va creşte de la 1 ianuarie, anul viitor. Anunţul a fost făcut de ministrul Finanţelor, Florin Cîțu. Rămâne de văzut cu cât va permite economia, spune acelaşi oficial.

Ministrul finanţelor spune că, de la 1 ianuarie 2021, peste 1 milion de romani plătiţi cu salariul minim pe economie vor primi o veste bună.

Oficialul a evitat să spună care sunt scenariile de majorare în cazul salariului minim pe economie, care este acum de 1.346 de lei net.

Guvernul anunţă însă că nu va creşte taxe şi impozite anul viitor şi că va respecta o majorare în etape a pensiilor şi alocaţiilor. Totul, într-un an cu cheltuieli uriaşe pentru gestionarea pandemiei şi cu taxe şi impozite amânate.

Până atunci, în aceste zile, la Ministerul Finanţelor se fac ultimele calcule pentru o nouă împărţire a banilor dintr-un buget sărăcit de pandemie. Totuşi, Sănătatea ar urma să primească în plus 1 miliard de lei, iar Ministerul Muncii, pentru măsurile de protecţie socială, alte 2 miliarde de lei. Iar la final de an am putea avea o situaţie fără precedent în Uniunea Europeană: aproape toţi banii încasaţi de stat din taxe, impozite şi contribuţii să se ducă pentru acoperirea cheltuielilor cu salariile şi pensiile.

Aşadar, statul va trebui să continue să se împrumute pentru a acoperi cheltuielile. Unele măsuri sociale, precum susţinerea şomajului tehnic, dar şi cele de sprijinire a firmelor ar putea fi prelungite până la jumătatea anului viitor, scrie incont.stirileprotv.ro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here