Police patrol in Bucharest, Romania, 06 April 2020. Romania's 19 million inhabitants are living under a full national lockdown in a bid to slow down the spread of the pandemic COVID-19 disease caused by the SARS-CoV-2 coronavirus. EPA-EFE/, Image: 512650610, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: ROBERT GHEMENT / EPA / Profimedia

La data de 12 noiembrie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, activitățile de verificare pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Sars-CoV-2 au continuat, fiind desfășurate pe raza întregului județ, în zonele aglomerate, piețe, societăți comerciale și mijloace de transport public în comun.

La activități au participat 338 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și polițiști locali, care au efectuat verificări la 210 societăți comerciale/persoane fizice autorizate.

De asemenea, au fost controlate și 149 de mijloace de transport public în comun.

Pentru neregulile constatate, respectiv pentru neportul măștii de protecție, polițiștii au aplicat 331 de sancțiuni contravenționale, în valoare de  16.000 de lei.

Vă reamintim de linia TELVERDE – 0800800165, la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară, dar și de faptul că, potrivit Hotărârii Guvernului nr. 935/2020, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

Totodată, vă informăm cu privire la faptul că în toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00-5:00, cu anumite excepții motivate. De asemenea, conform normelor în vigoare, se interzice și desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private-IPJ Dambovita.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here