Noua stea a Ligii este un dambovitean: Octavian Popescu . Pustiul evolueaza la o echipa cu renume din fotbalul romanesc, FCSB, si o face cu succes. In ultima etapa din Liga 1, Popescu a marcat primul gol in Liga 1, damboviteanul marcand golul al treilea pentru FCSB, 3-1 cu Poli Iasi. Evolutia lui Tavi a fost foarte buna, acesta pasand la primul gol marcat de Tanase (26), in afara golului marcat in minutul 90.

Fiu de fotbalist, a inceput fotbalul la Nucet. Rapid si Steaua l-au ignorat, FCSB l-a remarcat

Tavi Popescu are fotbalul in sange, tatal lui, Beni Popescu, fiind fotbaist important la nivelul Ligii a 2-a si a 3-a. A inceput fotbalul la Nucet, sub conducerea lui Marius Rotaru, primul slefuitor de talente. A urmat Regal Sport Bucuresti, Rapid Bucuresti si Universitatea Craiova. Nu a apucat sa evolueze pentru niciuna la seniori, dar Victor Piturca i-a remarcat talentul si l-a propus la FCSB, Gigi Becali acceptand imediat propunerea varului Giovani.

Suma fabuloasa platita de Gigi Becali pentru Tavi Popescu: 200.000 de euro

Gigi Becali a platit catre Regal Sport Bucuresti suma de 100.000 de euro pentru a-l cumpara, o suma fabuloasa pentru un junior, mai ales ca Popescu nu jucase pentru nicio echipa de seniori. Dupa scurt timp, Gigi Becali a achitat inca 100.000 de euro catre clubul bucurestean, care pastrase un procent de 10%. Scurta cariera din Liga 1 a fost remarcata de nume uriase din fotbalul romanesc, Cornel Dinu, Daniel Pancu sau Ilie Dumitrescu avand cuvinte de lauda la adrea fotbalistului dambovitean.

Salariu de 3000 de euro la FCSB

Salariul lui Popescu este unul bun pentru un junior, fotbalistul crescut la Nucet avand un salariu de 3000 de euro. Contractul ii garanteaza cresterea cu 1000 de euro in fiecare an de contract, dar cu siguranta ca Gigi Becali ii va mari contractul dupa jocul exploziv din ultima vreme.

A marcat in Liga 1 la 18 ani si o luna. Doar Dobrin a facut-o mai devreme

Tavi Popescu a marcat la numai 18 ani si luna in Liga 1, doar marele Dobrin depasindu-l, acesta marcand la numai 16 ani. Popescu a depasit nume sonore din fotbalul romanesc, Mutu, Sorin Cartu, Dumitrache, Adrian Ilie sau  Ilie Dumitrescu fiind depasiti de pustiul Popescu.

Nu l-am văzut pe Dobrin jucând, dar îmi închipui că Popescu e din aceeași categorie cu Gicu, a talentelor fantastice.
– Daniel Pancu, antrenor

Îmi place mult Octavian Popescu, eu îl asemăn cu Dumitrache pentru calitățile pe care le demonstrează.
– Cornel Dinu, fost internațional 

Ce face Octavian Popescu e de-a dreptul… Te face să vrei să vezi meciurile FCSB-ului! Uitați-vă unde-i e mingea, tot timpul o ține foarte aproape de picior! Golul marcat cu Poli Iași îl va ajuta să capete încredere și vor mai veni și alte goluri.
-Basarab Panduru, fost internațional

E polivalent, are calitate, s-a adaptat bine și ca extremă, deși eu cred că postul lui cel mai potrivit ar fi de mijlocaș ofensiv în 4-3-3, să vină mereu cu mingea la picior și cu fața la poartă. Are și norocul de a lucra cu Neubert, asta îl va ajuta să se dezvolte.
– Ilie Dumitrescu, fost internațional

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here