La data de 7 februarie a.c., polițiștii dâmbovițeni, ca urmare a activităților desfășurate în trafic, pentru creșterea gradului de siguranță și prevenirea producerii unor evenimente rutiere, au întocmit 4 dosare penale sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Astfel, doi bărbați în vârsta de 42 și 24 de ani, din localitățile Ludești și Valea Mare, au fost surprinși de polițiști la volanul unor autoturisme, deși se aflau sub influența alcoolului.

Cei în cauză au fost testați cu aparatul etilotest, prezentând alcoolemii cu o valoare peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, alți doi bărbați sunt cercetați de polițiști după ce ar fi condus autoturisme pe raza localităților I.L. Caragiale și Mavrodin, fără a poseda permis de conducere.

Polițiștii le reamintesc conducătorilor auto că, în conformitate cu prevederile art. 335 din Codul Penal, le este interzis să conducă autovehicule pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, pedeapsa fiind închisoarea de la unu la 5 ani.

Totodată, conform art. 336 din Codul Penal, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here