La data de 24 mai a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Corbii Mari au oprit pentru control pe drumul comunal 81, un moped condus de un bărbat de 42 de ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu poseda permis de conducere, iar mopedul nu era înregistrat în circulație.

Totodată, polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Valea Mare, în urma unei sesizări privind producerea unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale, au identificat un bărbat de 40 de ani, care ar fi condus, pe drumul județean 702, un autoturism neînmatriculat în circulație și fără a deține permis de conducere.

De asemenea, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, acesta prezentând o alcoolemie cu o valoare de peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la spital, unde a refuzat prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.

În cauză, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, fiind efectuate cercetări sub coordonarea procurorului de caz.

Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here