Duminica, echipa noastra de filmare a fost prezenta la doua derbyuri din Liga a 5-a: Gloria Bucsani-Victoria Comisani si FC Potlogi-Dinamo Odaia Turcului. Daca la primul meci nu am avut nicio problema, la meciul dintre Potlogi si Odaia Turcului au fost probleme cu…Bogdan Matei, centralul partidei. Asa cum facem la fiecare partida, si la partida de la Potlogi am facut mai multe fotografii de grup pentru ambele echipe, dar si altor fotbalisti prezenti la derby.

Inainte sa inceapa partida Bogdan Matei ne-a luat in primire. ”De la ce echipa sunteti?”Am crezut ca nu aud bine. I-am spus ca sunt jurnalist si ne facem meseria. Ne-a raspuns, sec: ”Ati facut poze, poftiti in tribuna”. Socat de comportamentul acestuia, l-am intrebat: ”Ne dai afara din stadion?” In cele din urma, am fost lasati sa stam in incinta, desi ne faceam meseria, nimic altceva.. Acesta a fost acompaniat chiar de observatorul Ioan Ducu, care…i-a dat dreptate! Observator care are varsta de 70…si ceva de ani si observa bine mersi, acelasi Ioan Ducu acordandu-i nota de trecere lui Ionel Stoica la meciul dintre Bucsani si Urziceanca, desi acesta nu a acordat un penalty cat casa, vazut de tot stadionul!

Aprobare instant de la AJF Dambovita

Pur si simplu nu ne-a venit sa credem cum am fost tratati de Bogdan Matei, subsemnatul arbitrand peste 10 ani cu el la meciurile din judet. Am pus mana pe telefon si am sunat la AJF Dambovita chiar in timpul meciului. Am primit aprobare pe loc: ”Aveti voie sa faceti poze sau cronica de meci. Chiar ne aduceti un beneficiu de imagine”, a fost raspunsul de la AJF. Daca cu alte ocazii i-am ”urecheat” pe oficialii AJF Dambovita, acum nu putem sa nu laudam deschiderea pentru presa a Asociatei condusa de Ciprian Prisacaru.

Bogdan Matei: ”Opriti camera, nu aveti voie sa filmati”

Finalul jocului a fost incredibil. Matei a aratat 4 minute de prelungire daca nu ne inseala memoria, iar in mintul 90+3 am pornit camera, pentru a face o proba. Pe faza, centralul dambovitean a venit glont: ”Va rog sa opriti camera”. In loc sa fie atent la joc, arbitrul statea sa ne urmareasca, sa vada daca filmam, in conditiile in care observatorul jocului era langa noi! Bogdane, puteai sa scrii in raport, nu sa opresti jocul pentru asta. Nu de alta, dar cand esti atent la ce se intampla pe margine, faci greseli. La finalul jocului acesta ne-a spus ca nu aveam acreditare sa filmam meciul. Asa este, dar nu am filmat meciul, desi telespectatorii ar fi avut ce vedea. Intrebarea noastra este urmatoarea: la Poiana am avut acreditare, Bogdane? Ai vazut vreo…hartie scrisa? Nu! Si atunci de ce ne-ai permis sa filmam?

Arbitru bun, dar arogant. Excesul de zel este principala sa calitate

Dupa ce am scris articolul de ieri, mai multe persoane au sarit sa-l ”urecheze” pe Bogdan Matei. Noi nu ne-am pronuntat asupra valorii lui Bogdan Matei, dar ne pronuntam acum. Matei este unul dintre arbitrii de top ai CJA Dambovita, acesta facand parte intr-o lista scurta, care poate conduce orice joc din campionatul judetean de fotbal: Iulica Preda, Ioana Mihalachioiu, Mugurel Ciocmata, Marian Malau sau Ion Oncescu. Sigur, se vor gasi destui contestatari ai celor enumerati mai sus, dar valoarea nu le-o poate lua nimeni.

Unge greseste Bogdan Matei? Mandru de el, arogant, centralul dambovitean se crede stapanul Universului pentru 90 de minute. Nu accepta niciun sfat, de la nimeni, parca ar fi arbitrat cel putin la un Campionatul Mondial de Fotbal. Intr-un cuvant, crede ca le stie pe toate. Foarte fixist, crede ca are dreptate intotdeauna, chiar daca nu are. De multe ori, face excel de zel, desi nu ar trebui. Desi este politist in viata civila, acesta nu prea reuseste sa comunice cu oamenii, mai multe echipe dambovitene plangandu-se de excesul de zel al acestuia. Un exemplu elocvent a fost spus de un oficial de la Nucet. Acesta nu le-a permis mai mai multor jucatori sa joace, desi aveau teste medicale valabile! 

Probleme cu Bogdan Matei la mai multe meciuri

In etapa a treia, am transmis, impreuna cu AJF Dambovita, meciul dintre Gloria Cornesti si Roberto Ziduri. Fiind in criza de timp, ceasul aratand 11 fara 5, mi-am permis, ca fost coleg de brigada, sa ii cer un scaun, pentru a ne pune un laptop. Acesta ne-a raspuns ca nu poate sa ni-l dea. ”Si eu unde stau?”, ne-a spus acesta. I-am raspuns ca avem nevoie de scaun ca incepe meciul si oamenii asteapta transmisia noastra. ”Si eu pe ce stau?” ne-a spus din nou acesta. Pai, mai, Bogdane, nu arbitrai, ma, meciul?? Stateai….jos si iti trebuia scaun?

La un alt meci, am intampinat probleme cu obtinerea formatiilor. Excesul de zel al acestuia la meciul de duminica nu este singular, enumerand trei dintre acestea. Nu stim daca acesta are ceva personal cu noi, dar au fost mai multe iesiri, cea de la Potlogi fiind picatura care a umplut paharul. Mai sus, am spus ca acesta ne-a permis sa filmam meciul dintre Poiana si Postarnacu, acreditarea fiind un acord pe watsapp al presedintelui Prisacaru, nu unul scris. Probabil ca l-a deranjat prezenta noastra acolo, acesta validand un gol…fantoma, care nu a atins nici….varul. Foarte probabil, ne-a tinut minte, si acum s-a razbunat. Ne contrazici, Bogdane?

Arbitru de casa al unei echipe de top din Liga a 4-a. A intrat in Liga a 4-a fara examen

Matei Bogdan a fost, si poate mai este, un arbitru de casa al unei echipe de top din Liga a 4-a. Acesta a fost delegat de fosta CJA Dambovita, condusa de Ioan Negoescu, la…6 meciuri din 8 partide ale echipei respective, toate in deplasare! Sigur, nu este el de vina, dar cand arbitrezei meci de meci o echipa, nu este tocmai in regula. Si in acest sezon a arbitrat echipa respectiva, cu mare greutate aceasta scotand un egal chinuit  acasa.

Cum subsemnatul arbitreaza din 1999, doar Iulica Preda si Catalin Poschina fiind mai vechi, cunosc cam tot ce ”misca” in fotbalul dambvoitean de 20 de ani. Bogdan Matei a fost promovat fara examen in Liga a 4-a, pe vremea lui Ion Coman, asta ca sa stie opinia publica. Sigur, nu este singurul arbitru promovat fara examen, dar sa nu uite ca putina modestie nu strica niciodata.

Bogdan Matei nu are PFA, dar totusi arbitreaza. Cum incaseaza baremul?

Nu scriam aceste randuri, desi stiam ca nu are PFA de mai multa vreme. I-am iertat excesul de zel de mai multe ori, dar ieri a intrecut masura. Sa ne interzica sa ne facem meseria, parca este prea de tot. Bogdane, daca esti atat de corect cum te pretinzi, cum incasezi baremul? Da factura un alt coleg? Ce va zice Curtea de Conturi? Ca tu esti ”legist” si faci numai dupa regulament. Daca regulamentul spune sa ai PFA, tu de ce nu ai? Asa a spus conducerea AJF/CJA, iar tu nu o respecti. In mod normal, nu mai poti sa fii delegat la meciuri fara PFA, dar vei fi delegat in continuare pentru ca nu sunt arbitrii. Am fi dorit si o reactie de la CJA Dambovita, dar Dorel Popa nu a raspuns mesajului nostru pana la redactarea acestui articol.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here