În perioada 13-14 noiembrie a.c., polițiștii de la rutieră au fost prezenți la datorie și au acționat pentru prevenirea producerii unor evenimente rutiere, pentru constatarea abaterilor de la normele legale și dispunerea măsurilor legale în consecință.

În cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii au depistat 8 bărbați cu vârste cuprinse între 30 și 59 de ani, în timp ce conduceau autoturisme în localitățile Ciocănești, Samurcași, Brezoaele, Ulmi, Răcari, Băleni, Decindeni și Pietrari, deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii au procedat la testarea acestora cu aparatul etilotest, cei în cauză prezentând alcoolemii cu valori cuprinse între 0,42 și 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, alți doi bărbați care nu posedau permis de conducere au fost surprinși de polițiști sub influența alcoolului, în timp ce conduceau autoturisme în localitățile Brezoaia și Manga.

Cei doi, în urma testării cu aparatul etilotest, au prezentat alcoolemii cu o valoare de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, respectiv 0.43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, alte două persoane sunt cercetate după ce ar fi condus autoturisme, în localitățile Vișina și Gura Șuții, fără a poseda permis de conducere.

În cauză, în toate situațiile, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, fiind efectuate cercetări sub coordonarea procurorului de caz.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here