Derbyul etapei in Liga a 5-a, seria Sud, s-a disputat la Baleni, unde Gloria Bucsani a intalnit pe Victoria Comisani, cele doua echipe ocupand primele doua pozitii in clasament. Desi Bucsani si Comisani sunt despartite de numai cativa kilometri, meciul s-a disputat intr-o sportivitate deplina, cele doua echipe respectandu-se reciproc. A rezultat un fotbal placut, in care cele doua echipe au aratat ca nu degeaba ocupa primele pozitii in clasament.

Echipa din Bucsani incepe tare si pune presiune inca din primele minute ale jocului, atacantii Gloriei ratatnd cateva bune oportunitati de gol. Vizitatorii incearca sa puncteze pe contraatac, dar Danut Stan se zbate singur, nesustinut suficient de coechipieri.

Gloria ataca cu toate liniile si golul vine in consecinta. Gazdele deschid scorul in minutul 35 prin Tavi Stroe, dupa o actiune cursiva a echipei din Bucsani. Acelasi jucator realizeaza ”dubla” doua minute mai tarziu si gazdele intra cu avantaj de doua goluri la cabina. In repriza secunda, Victoria echilibreaza jocul, avand mai multe oportunitati de a inscrie. De marcat o fac tot gazdele, prin acelasi Tavi Stroe, atacantul echipei din Bucsani marcand dupa ce mingea a fost probabil atinsa si de Gabriel Barboiu.

Victoria a dominat in cea mai mare parte repriza secunda, dar atacantii din Comisani nu au gasit drumul spre gol. Desi a fost invinsa destul de clar, echipa din Comisani a aratat ca nu degeaba a fost neinvinsa aproape tot turul de campionat.  O remarca pentru veteranul Danut Stan, atacantul Victoriei fiind argintul viu al echipei. Nesustinut suficient de coechipieri, acesta a cerut schimbare in finalul jocului, lasand locul unui coleg mai tanar. Victoria este o surpriza placuta, echipa fiind in lupta pentru promovare, desi autoritatile locale nu au trasat drept obiectiv locul 1, obiectivul promovarii fiind stabilit de jucatori si conducerea tehnica.

Tavi Stroe, un atacant care poate evolua oricand in Liga a 4-a

Cel mai bun jucator al partidei a fost Tavi Stroe. Jucatorul Gloriei a facut o partida aproape perfecta: a marcat de 3 ori, a ratat, a driblat, dupa golul al treilea suferind si o mica accidentare. Varful echipei din Bucsani poate evolua fara probleme in Liga a 4-a in opinia noastra, cele trei goluri marcate ieri stand marturile.

Veteranul Nelu Ionita, ca la prima tinerete. A driblat ca in vremurile bune

Unul din cei mai buni jucatori ai partidei a fost veteranul Nelu Ionita. Desi are 53 de ani, acesta nu a facut rabat de la efort, driblandu-si mai tinerii adversari de mai multe ori. Acesta a alergat cat pentru doua meciuri, varsta nefiind un impediment pentru acesta. Nu a marcat, dar a fost aproape in doua randuri, portarul vizitatorilor fiind cel mai bun jucator al echipei din Comisani. Cariera lui Nelu Ionita este impresionanta: Chindia Targoviste, Flacara Moreni, CSM Medgidia, Alpan Sotanga, Viitorul Voinesti sau Viitorul Caragiale fiind cateva dintre echipele unde a evoluat Nelu Ionita. La cum a evoluat ieri, poate sa evolueze inca 2-3 ani la un nivel foarte bun.

Bucsani, Comisani, Urziceanca, trio pentru Liga a 4-a

Cu siguranta ca echipa care va ocupa prima pozitie in clasament se va alege dintre cele trei. Un usor avantaj are echipa din Bucsani, dar diferenta de puncte fata de Comisani este destul de mica. Mai este un retur, in care se pot intampla multe. Interesant este ca niciuna dintre cele trei echipe nu are obiectiv clar promovarea, dar cu siguranta ca una dintre acestea va ocupa prima pozitie la finalul campionatului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here